Plasje op het veld? Dat is dan een rode kaart

za 28 oktober 2017 17:25
Crocombe (archief) kon niet meer wachten tot het fluitsignaal.
Vreemd tafereel in de wedstrijd tussen Bradford en Salford in de Engelse 6e klasse. Salford-doelman Crocombe kreeg vlak voor tijd een rode kaart omdat hij een plasje gedaan had op het veld.

Het was een doodgewone voetbalwedstrijd in de Engelse 6e klasse, tot Salford-doelman Max Crocombe in de 86e minuut plots een rode kaart onder zijn neus geduwd kreeg van de scheidsrechter.

Niemand wist in eerste instantie waarom. Ook op de Twitter-pagina van tegenstander Bradford was de verbazing groot. Tot een minuut later de uitleg kwam. Crocombe had tijdens de wedstrijd een plasje gedaan en daar kon de ref niet mee lachen. Zijn ploeg won de wedstrijd overigens met 1-2.

Crocombe is niet de eerste die tijdens een match de roep van de natuur beantwoordt. In België ging toenmalig Lokeren-doelman Barry Copa hem voor. Gary Lineker ging nog een stapje verder en deed tijdens het WK van 1990 zelfs een grote boodschap op het veld. "Als Crocombe hiervoor rood krijgt, zou ik toen een levenslange schorsing gekregen hebben", reageerde hij op Twitter.