• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Griekse en Kroatische voetbalbonden verkopen geen tickets aan Kroaten en Grieken

  Kroatië neemt geen fans mee naar Griekenland en omgekeerd.

  De Griekse en Kroatische supporters mogen niet mee op verplaatsing met hun nationale ploeg in het WK-play-offduel tussen beide landen. Dat hebben de voetbalbonden van Griekenland en Kroatië vandaag bekendgemaakt.

  Beide ontmoetingen, de heenmatch op 9 november in Zagreb en de terugwedstrijd op 12 november in Piraeus, gelden als risicowedstrijden.

  Zowel de Grieken als de Kroaten hebben harde supporterskernen met soms gewelddadige bedoelingen. Bovendien onderhouden de Griekse supporters goede relaties met de Servische fans, die op gespannen voet leven met de Kroaten.

  Bijgevolg hebben de federaties gezamenlijk beslist om "geen tickets te verkopen aan de supporters van de tegenstander", aldus een persbericht van de Kroatische voetbalbond (HNS). Die beslissing werd in aanwezigheid van de politiediensten op een bijeenkomst in Athene genomen, verduidelijkt de Griekse federatie (HFF).

  Griekenland is de nummer 2 uit de kwalificatiepoule van de Rode Duivels. Ivan Perisic en co moesten in hun groep IJsland laten voorgaan.