• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne tevreden met 12e plaats: "Ik zette een heel goeie prestatie neer"

  's Werelds snelste loper Usain Bolt bracht een bezoekje aan McLaren-pits.

  Stoffel Vandoorne is vanaf de laatste plaats niet in de punten geëindigd in de VS. Toch was de Belg van McLaren erg tevreden met zijn 12e plaats: "We waren redelijk competitief, dat is bemoedigend."

  "Opwindend voor mezelf"

  Vandoorne moest helemaal achteraan vertrekken na een gridstraf, omdat er weer aan zijn motor gesleuteld moest worden. Maar hij maakte een geweldige start en vocht heel wat succesvolle robbertjes uit op een circuit waar hij nog nooit reed. Zo passeerde hij Ericsson, Magnussen, Grosjean en Stroll.

  "Het was een opwindende wedstrijd voor mezelf. Ook al hield ik er geen punten aan over, ik denk dat ik een heel goeie prestatie neerzette", zegt Vandoorne.

  "We hadden de verdienste om heel wat auto's in te halen in de bochten, wat niet echt verwacht was omdat we snelheid missen op de rechte stukken. Onze strategie was goed en we hadden enkele goeie duels op het circuit."

  "Ik ben blij met mijn tempo vandaag, ik denk dat we het maximale eruit hebben gehaald. Het was jammer dat we zo dicht bij de punten eindigden, maar we wisten vooraf dat het moeilijk zou zijn vanaf de laatste plaats."

  "Waren redelijk competitief"

  Vandoorne kon dus heel wat auto's inhalen: "Dat is altijd bevredigend. We waren redelijk competitief en dat is bemoedigend voor de toekomst. Sommige circuits liggen ons beter dan andere. Hier hadden we toch punten kunnen scoren."

  De volgende afspraak is Mexico komend weekend. "We kunnen niet garanderen dat we geen straffen meer zullen krijgen in Mexico, hopelijk krijgen we weer kansen om er meer van te maken."

  Tweets McLaren: