• home
 • video
 • pas verschenen

  Niels Albert en Valeska plagen elkaar: "Vind hem op de cross altijd bij de ijskar"

  Het was dolle pret in de studio van De Ideale Wereld.

  Niels Albert en zijn vriendin Valeska Van den Broecke waren gisteren te gast in De Ideale Wereld. Het koppel nam geen blad voor de mond en deelde heel wat plaagstoten naar elkaar uit. "De trein? Dat kent Valeska niet, hoor."

  Albert maakte de eerste zege van Van Aert niet mee

  Wout van Aert won gisteren in Ardooie zijn eerste veldrit van het seizoen, maar ploegleider Niels Albert vierde niet mee. "Ik moest op tijd hier zijn."

  "Ik ben na vier of vijf ronden vertrokken. Hij had toch al 40 seconden voorsprong, dus het was niet meer spannend."

  "Allee schat, geeft dan gas"

  De discussie over seksueel grensoverschrijdend gedrag #metoo en #ihave heeft het koppel ook gevolgd. "Bij ons gebeurt dat alleen op een leuke manier."

  Albert vertelde ook een anekdote. "We stonden tijdens een trainingsrit eens aan het rood licht te wachten achter een vrouw. Het was zelfs geen mooie vrouw. Ze vertrok maar niet, dus ik riep: "Allee schat, geeft dan gas". Mag dat dan, of niet?"

  "Tegen mij zegt hij dat nooit, hoor", lachte Valeska.

  "Ik weet waar de ijskarretjes staan op de cross"

  Het ging ook over Whoop, het polsbandje dat de spelers van Racing Genk ook thuis dragen. "Ik zou daar geen probleem mee gehad hebben", zei Albert.

  Heeft Valeska een gps-tracker nodig om haar vriend te vinden? "Nee, want ik weet waar de ijskarretjes staan op de cross."

  En wat voor ijsjes eet Albert dan graag? "Lekijsjes, hashtag I have", knipoogde hij.

  "De trein? Dat kent Valeska niet, hoor"

  "Hoelang is het geleden dat je de trein genomen hebt, Valeska?", vroeg Marc Uytterhoeven. Niels Albert kan zijn lach niet inhouden. "De trein? Dat kent Valeska niet, hoor."

  Zelf is hij ook niet echt een fan. "Ik ben eens een keer met mijn moeder naar de Zoo geweest met de trein. Het station is ook altijd zo ver. Misschien zou ik de trein nemen als er een station in mijn tuin was. Hoewel, dan heb je ook weer dat lawaai."

  Menstruatiespecialist Albert: "Die blauwe vloeistof was veel te vloeibaar"

  Ook over het taboe rond menstruatiebloed had Niels Albert een mening. "Die rode vloeistof die ze nu gebruiken in die reclame is veel beter, die blauwe was veel te vloeibaar. Dat klopte niet."

  "Ik heb dat al dikwijls gezien als ik na haar in de douche stap. Dan moet ik dat altijd helemaal opruimen. Miserie."

  "Ben alleen nog maar in museum van Pater Damiaan geweest"

  Wat zien Niels Albert en Valeska in het provocerende kunstwerk Domestikator? "Dat zijn wij precies", lacht de vriendin van Albert. "Ik vind het kunst."

  "Ik ben nog nooit in een museum geweest", geeft Niels Albert toe. "Of neen, wel een keer, in het museum van Pater Damiaan bij ons in het dorp in Tremelo."

  Je kan de hele aflevering van De Ideale Wereld bekijken op VRTNU.