• home
 • video
 • pas verschenen

  Kwelduivel van Pfaff is nieuwe bondscoach van Algerije

  3e keer goeie keer voor Madjer bij Algerije?

  Rabah Madjer krijgt opnieuw de touwtjes in handen van de Algerijnse nationale ploeg. Madjer is een legende in Algerije, mede door zijn hakbalgoal in de Europacup-finale tegen het Bayerrn München van Jean-Marie Pfaff.

  Algerije is de voorbije jaren een heus trainerskerkhof. Georges Leekens hield het er maar een paar maanden uit en ook zijn vervanger, de Spanjaard Lucas Alcaraz, is al snel de laan uitgestuurd. Alcaraz haalde het WK niet en mocht beschikken.

  De redder des vaderlands moet voor de 3e keer Rabah Madjer worden. Madjer was al bondscoch van 1994 tot 1995 en van 2000 tot 2002. Hij is een levende legende in zijn land.

  Als coach kan Madjer nog niet veel adelbrieven voorleggen, maar als speler gold hij als een van de beste Afrikaanse voetballers van de jaren 80. Zijn grootste triomf behaalde hij bij Porto. In 1987 won hij de finale van de Beker van Landskampioenen. Madjer slaagde in die finale Jean-Marie Pfaff, de doelman van Bayern, te verslaan met een hakballetje.

  VIDEO: Madjer velt Pfaff in finale Beker der Landskampioenen