• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Kaka (35) wuift Orlando uit, laatste match uit carrière?

  Kaka speelde 3 jaar voor Orlando in de MLS.

  De Braziliaan Kaka heeft na 3 seizoenen zijn laatste match voor Orlando City (MLS) gespeeld. Voor eigen volk verloor de Gouden Bal van 2007 met 0-1 van Colombus Crew. Het is niet duidelijk of de 35-jarige middenvelder nog op zoek gaat naar een andere ploeg.

  Kaka maakte in Europa 11 seizoenen lang het mooie weer bij Milan en Real Madrid, met landstitels, het WK voor clubs en de Champions League.

  De wereldkampioen van 2002 speelt bij Orlando sinds 2015, het jaar waarin de franchise tot de Major League Soccer toetrad. De vedette gaat de geschiedenis in als eerste doelpuntenmaker van de ploeg. In totaal maakte hij 25 goals in 77 duels.

  Orlando ging eruit in de play-offs, zondag eindigt het seizoen in Philadelphia, maar Kaka zou daar niet meedoen. Gisteren stond heel de wedstrijd in het teken van zijn afscheid. Wat de 92-voudige ex-international gaat doen, is nog niet duidelijk: "Het enige wat ik nu kan zeggen, is dat ik volgend seizoen niet meer bij Orlando ben."

  Wat nu?

  Vorige week in de Amerikaanse media twijfelde hij wel nog openlijk over zijn actieve toekomst: "Ik haal geen plezier meer uit het voetbal, omdat ik na een wedstrijd altijd pijn voel. Mijn lichaam wil niet echt meer, het wordt ook steeds moeilijker om te herstellen."

  Beelden van Kaka's afscheid aan Orlando: