• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Advocaat: "6-0 is haalbaar! 7-0? Dan maken we er nog eentje"

  Dick Advocaat blijft strijdvaardig: "Het is nog haalbaar."

  Dick Advocaat, de bondscoach van Nederland, weigert de handdoek te gooien in de WK-kwalificatiestrijd. Nederland moet met 7-0 winnen tegen Zweden om de barrages te halen. "De realiteit is dat het heel moeilijk wordt, maar het is nog niet voorbij."

  Nederland zat al in een moeilijk parket in de WK-kwalificaties en de zware 8-0-zege van Zweden tegen Luxemburg maakte de strijd om de tweede plek nog wat moeilijker. Nederland won wel van Wit-Rusland (1-3), maar het moet op de slotspeeldag met zeven doelpunten verschil winnen van Zweden om nog tweede te worden.

  Bondscoach Dick Advocaat had gehoopt op een ruimere zege tegen Wit-Rusland. "We konden zelfs met zes spitsen spelen, we kregen geen controle over de wedstrijd. Er werd onrustig gespeeld."

  "Uiteraard zijn er altijd dingen die we anders konden doen, maar dat is achteraf gemakkelijk gezegd."

  Arjen Robben boog het hoofd. "Thuis met groot verschil winnen van Zweden, dat gaat niet", zei hij. Maar Advocaat blijft strijdvaardig. "De realiteit is dat het heel moeilijk wordt, maar het is nog niet voorbij."

  "De wedstrijd moet nog altijd worden gespeeld. 6-0 is haalbaar! Moet het 7-0 zijn? Dan maken we er nog eentje bij."

  Dick Advocaat maakte een rekenfoutje: