• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Advocaat over Zweedse 8-0: "Zo'n uitslag komt niet voor in het topvoetbal"

  Kopzorgen voor Oranje en Dick Advocaat.

  Een uitspraak van een tijdje terug waait keihard terug in het gezicht van Dick Advocaat. De Nederlandse bondscoach geloofde helemaal niet in een 8-0-zege van Zweden tegen Luxemburg, maar kreeg vanavond lik op stuk.

  Wat voorafging...

  Op een perspraatje eerder deze week werd al verwezen naar Zweden-Luxemburg. Het resultaat van die wedstrijd kon bepalend zijn voor de Nederlandse WK-kansen. "Het kan zomaar 8-0 zijn", vertelde een Nederlandse journalist.

  "Die winnen niet met 8-0. Wat is dat nu voor stomme vraag? 8-0? Nou, neen. Dat geloof ik echt niet", repliceerde Advocaat. Maar Zweden en Luxemburg leerden Advocaat vanavond een lesje.

  Wat vanavond gebeurde...

  "Dit is een uitslag die vandaag de dag in het topvoetbal niet meer voorkomt. Luxemburg speelde drie weken geleden uit tegen Frankrijk nog met 0-0 gelijk, dan kan je toch niet bedenken dat ze nu met 8-0 verliezen", vertelde Advocaat voor de match van Nederland tegen Wit-Rusland en dus meteen na de Zweedse uithaal.

  "Ik vind het wel vreemd dat ze tegen Frankrijk zo'n beetje met 12 man verdedigd hebben en nu zwaar op de aanval speelden."

  De niet zo profetische woorden van Dick Advocaat