• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barbier troeft trosje Fransen en enkele Belgen af in Parijs-Bourges

  Rudy Barbier wint in Bourges.

  Rudy Barbier heeft de eendagskoers Parijs-Bourges (1.1) gewonnen. De Franse sprinter van AG2R bleef 5 landgenoten van hem en 2 Belgen voor.

  Na iets minder dan 15 kilometer schoven vier renners mee in de vroege vlucht: Emils Liepins (Delko Marseille-Provence KTM), Anthony Delaplace (Fortuneo-Oscaro), Pierre Gouault (HP BTP-Auber 93) en onze landgenoot Dries De Bondt (Verandas Willems Crelan).

  Het peloton liet begaan en gunde hen een maximale bonus van 4'15". Daarna nam Cofidis, voor sprinter Nacer Bouhanni, de wedstrijd in handen. Toen ook Direct Energie een handje kwam helpen, smolt de voorsprong van de vluchters als sneeuw voor de zon.

  Op de Côte du Graveron zagen de koplopers Liepins ook al terugvallen en moesten ze met drieën verder. Uiteindelijk werden ze opgeraapt, waarna de sprintersploegen zich organiseerden. In die sprint toonde de 24-jarige Rudy Barbier zich de snelste, goed voor zijn eerste zege van het seizoen, de tweede in zijn carrière. Hij volgt op de erelijst de Ier Sam Bennett op.

  Uitslag:

  1. Rudy Barbier (Fra) 190 km in 4u34'36"
  2. Marc Sarreau (Fra) z.t.
  3. Jérémy Lecrocq (Fra)
  4. Justin Jules (Fra)
  5. Christophe Laporte (Fra)
  6. Armindo Fonseca (Fra)
  7. Tom Devriendt
  8. Timothy Dupont
  9. Rick Zabel (Dui)
  10. Andrea Pasqualon (Ita)
  11. Roy Jans