• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Zandweghe en Brys roeien naar 5e plek in het zog van WK-favorieten

  Van Zandweghe en Brys verlaten de VS met opgeheven hoofd.

  Niels Van Zandweghe en Tim Brys hebben de vijfde plek veroverd in de finale van het WK roeien in de VS. Ze konden de medaillefavorieten net niet verrassen. Het Franse duo Houin/Azou kroonde zich tot wereldkampioen.

  Brys en Van Zandweghe hadden zich met een derde plek in hun halve finale geplaatst voor de WK-finale. Maar als ze droomden van een medaille, dan zouden ze nu wel voorbij China of Italië moeten raken.

  In de finale stond er geen maat op topfavoriet Frankrijk. Het duo Houin/Azou haalde het in een scherpe tijd van 6'13"10. De strijd voor het podium was een pak spannender. Uiteindelijk gingen Italië en China met zilver en brons lopen. 

  Brys en Van Zandweghe moesten vrede nemen met de vijfde plek, op amper anderhalve seconde van een podiumplaats.

  Tweets: