• home
 • video
 • pas verschenen

  Odjidja scoort in zwaarbeladen Griekse topper

  Vadis Odjidja heeft last van traangas.

  In Griekenland is gisteren de topper tussen AEK en Olympiakos (3-2) uit de hand gelopen. De spelers moesten het veld verlaten, omdat de politie traangas had gebruikt, Bjorn Engels kreeg rood en Besnik Hasi vloog naar de tribunes. Lichtpunt was het doelpunt van Vadis Odjidja.

  Doelpunt Odjidja

  De wedstrijd begon uitstekend voor Olympiakos. Halverwege de eerste helft opende ex-Anderlecht-speler Marko Marin de score met een prachtige lob (0-1). Meteen na de rust verdubbelde Vadis Odjidja de voorsprong (0-2). Na een een-tweetje prikte hij de bal met links richting bovenhoek.

  Kwartier stilgelegd

  AEK kwam terug in de wedstrijd met een doelpunt van Lazaros Christodoulopoulos (1-2). Daarna werd de wedstrijd een kwartier stilgelegd. De spelers hadden last van het traangas dat de politie buiten het stadion gebruikt had. Ze verlieten het terrein met tranende ogen en ademhalingsproblemen.

  Werelddoelpunt Christodoulopoulos

  Toen de rust was weergekeerd maakte Christodoulopoulos 2-2 gelijk met een prachtige vrije trap. Hij ramde de bal binnen vanaf 35 meter. Een werelddoelpunt.

  Olympiakos zakte als een pudding in mekaar. Coach Besnik Hasi kreeg het op zijn heupen en moest na een meningsverschil de tribunes in.

  In de 89e minuut kreeg zijn team het deksel op de neus. Met de 3-2 bracht Petros Mantalos de thuissupporters naar een delirium.

  Rood voor Engels

  Guillaume Gillet en Vadis Odjidja speelden de volledige wedstrijd voor Olympiakos. Bjorn Engels kreeg in de absolute slotfase nog een rode kaart na een opstootje en Silvio Proto bleef op de bank. Bij AEK speelde Viktor Klonaridis enkel de eerste helft.

  In het klassement van de Griekse competitie staat AEK Athene op kop. Titelverdediger Olympiakos volgt op 5 punten op de 4e plaats.