• home
 • video
 • pas verschenen

  IJshockeykampioenen Pittsburgh Penguins gaan wel in op uitnodiging Trump

  De Canadees Sidney Crosby was de uitblinker bij de Penguins.

  De Pittsburgh Penguins zullen worden gehuldigd op het Witte Huis. De ijshockeyers aanvaarden de uitnodiging van president Trump, in tegenstelling tot NBA-kampioen Stephen Curry en zijn Golden State Warriors.

  Het is traditie in de Verenigde Staten dat kampioenen gehuldigd worden in het Witte Huis. Maar eerder deze week liet basketballer Stephen Curry weten dat hij twijfelde of hij wel zou gaan. Trump trok daarop - in een tweet - de uitnodiging van de Golden State Warriors in.

  De Pittsburgh Penguins, die zich in juni tot kampioen kroonden in het Amerikaanse ijshockeykampioenschap NHL, gaan wel in op de uitnodiging van het Witte Huis. "We respecteren die lange traditie", klinkt het in een mededeling.

  "Bij vorige titels hebben we ook vieringen bijgewoond in het Witte Huis. We bezochten het gebouw en hadden ontmoetingen met presidenten George Bush en Barack Obama. Dit jaar hebben we opnieuw de uitnodiging aanvaard."

  "Wie het niet eens is met de politiek van de president, kan dat op andere manieren tonen. Maar we respecteren het recht van anderen om hun mening te uiten zoals zij dat willen", klinkt het nog.

  Trump versus NFL-spelers

  Trump ligt overigens niet alleen overhoop met de NBA-sterren. Afgelopen weekend haalde hij uit naar NFL-spelers die uit protest tegen politiegeweld knielen tijdens het volkslied, waarop het protest nog toenam.