• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Niemand praat over mij en dat is misschien een voordeel"

  0 / 0
  Philippe Gilbert is naast Greg Van Avermaet het tweede Belgische speerpunt in de WK-selectie. Hoe schat de winnaar van de Ronde van Vlaanderen zijn kansen in? "Ik ben echt goed", zegt de ex-wereldkampioen aan Sporza.

  "Ik hoop op een snelle koers"

  "Het parcours is niet enorm lastig, maar is wel technisch. Er zijn veel bochten en de klimmetjes komen snel terug. Dat wordt wel lastig als er snel gereden wordt. Ik hoop op een snelle koers en dan zie ik geen groot peloton meer", opent Philippe Gilbert.

  Is een scenario waarbij mannen van de tweede lijn vooruitblijven realistisch? "Dat kan zeker. Als een groepje van 10 renners van de juiste landen wegrijdt, dan wil ik nog weleens zien wie zal rijden."

  "We zeggen altijd: het zal één keer gebeuren dat zo'n groep wegrijdt en voorop blijft. Het is eens gebeurd in Varese. Maar we zeggen het elk jaar. We kunnen hier nog een tijdje blijven praten en het uiteindelijk nog niet gehad hebben over het juiste scenario."

  "Ik heb vertrouwen in deze mannen"

  Wat is het beste scenario voor Philippe Gilbert? "Ik hoop dat de grote versnelling snel komt en dat er dan een mooie selectie wordt gemaakt. Hopelijk zijn er dan nog veel Belgen mee: 4 à 5 op een groep van 30 renners. Ik heb vertrouwen in deze mannen. We hebben echt een sterke ploeg."

  Hoe sterk is Gilbert zelf? "Ik heb goed kunnen werken. Rustig, zonder al te veel pers. Ik ben echt goed. Niemand praat over mij en dat is misschien een voordeel. In België wel? Ja, maar wij zijn een klein landje. De andere renners lezen dat niet."