• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe koers "Great War Remembrance Race" moet uitgroeien tot klassieker

  "Een unieke beleving: een combinatie tussen historiek en koers."

  Het organisatiecomité van Gent-Wevelgem en Flanders Classic stampen een nieuwe eendagsrace uit de grond. The Great War Remembrance Race springt in het gat tussen Hamburg en Plouay. In eerste instantie wordt het een 1.1-koers, "maar de ambitie is om uit te groeien te een gerenommeerde klassieker".

  Volgend jaar is het exact 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beslecht. "2018 zal een heel jaar wereldwijd in het teken staan van het einde van de Grote Oorlog", klinkt het in een communiqué.

  "Flanders Classics en de organisatie van Gent-Wevelgem zien hierin een ideaal moment om, 100 jaar later, een nieuwe koers te lanceren in de regio die voor eeuwig gekenmerkt zal zijn voor zijn historische strijdtoneel."

  "The Great War Remembrance Race moet wielerliefhebbers uit binnen- en buitenland lokken naar de regio lokken voor een unieke koersbeleving met een internationaal karakter: een combinatie tussen historiek en koers."

  "Deze eendagswedstrijd met een sportieve hoogmis worden in het najaar, een evenement van topniveau dat de sporthelden van vandaag en de helden uit de Grote Oorlog die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, op gepaste wijze eert."

  "Perfecte tussenstop tussen Hamburg en Bretagne"

  Als datum voor deze nieuw opgerichte koers werd gekozen voor vrijdag 24 augustus 2018. Hiermee plaatst het zich tussen twee al bestaande WT-koersen: de Cyclassics in Hamburg en de Bretagne Classic in Plouay. "Op weg van Hamburg naar Bretagne kunnen het Noorden van Frankrijk en de provincie West-Vlaanderen de perfecte tussenstop vormen voor het internationale wielerpeloton."

  Hoewel de eerste editie 100 jaar na de Grote Oorlog markeert, is het niet de bedoeling dat het een eenmalige wedstrijd wordt. "Het is de bedoeling om aan de hand van deze koers de historische oorlog blijvend onder de aandacht te brengen." De wedstrijd heeft dan ook de ambitie om geleidelijk aan de status van een klassieker te krijgen.