• home
 • video
 • pas verschenen

  Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

  Westerlo was vuurdoop van Nicolas Frutos als Anderlecht-coach.

  Nicolas Frutos heeft zijn eerste match als Anderlecht-coach gewonnen: 0-1 bij Westerlo. Wat vond de opvolger van René Weiler ervan? "Het was positief dat de spelers de boodschap begrepen. Maar we moeten nog hard werken aan de automatismen", zag hij nog veel ruimte voor beterschap.

  Frutos legt zijn eigen accenten met aanvallend gericht voetbal, veel balbezit en flankwissels en verzorgd voetbal over de grond: "Ik heb gezien waar we gisteren op gewerkt hebben. De spelers hebben die boodschappen begrepen. Dat is wat we wilden."

  De ex-vedette van Anderlecht was ook kritisch: "We hadden in het begin van de match wat problemen bij de opbouw en de automatismen, maar dat is normaal."

  "Door erover te praten of op een bord te tonen komen die niet meteen tot uiting op het veld. Daar moeten we op werken."

  "Maar naarmate de match vorderde konden we ze toch al tonen. De spelers hebben hun best gedaan."

  "Het ontbrak ons duidelijk aan de laatste pass/combinatie"

  "We hadden veel balbezit, maar het ontbrak ons duidelijk aan de laatste pass, de laatste combinatie. De man die de bal had en de man die de bal vraagt en iets wil creëren begrepen elkaar niet altijd goed."

  "We willen iets opbouwen. Dan is het goed dat we gewonnen hebben. We proberen nu mijn ideeën over het spel er zo snel mogelijk in te krijgen."

  "Morgen beginnen we daar al aan voort te werken. Zaterdag moeten we naar Waasland-Beveren. Dat wordt een heel zware match. We zullen iets meer moeten brengen als we willen winnen."

  "Ik heb de laatste twee matchen van Waasland-Beveren gezien, omdat Thelin daar speelt. Ik volg al onze aanvallers overal. De coach van Waasland-Beveren doet het super. Hij heeft iets neergezet dat begint te werken."

  "Ik stelde met plezier vast dat ze probeerden te voetballen. Dat zou voor ons beter kunnen zijn en meer kansen kunnen opleveren. We zullen zien hoe hij ons ontvangt. Maar we zullen wel iets moeten toevoegen aan ons spel van vandaag."