• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zo komen we ook een keer in Azerbeidzjan"

  Vrijdag speelt België meteen tegen Nederland.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De nationale volleybalvrouwen beginnen vrijdag aan het Europees kampioenschap in Azerbeidzjan. De reis duurde meer dan 15 uur. "Het is een zware trip, maar een EK moet overal een keer plaatsvinden", vindt aanvoerster Charlotte Leys.

  Leys: "Vermoeiende reis"

  De Yellow Tigers spelen de groepsfase in Ganja, de tweede grootste stad van Azerbeidzjan. "We hebben twee keer gevlogen en daarna zaten we nog op de bus met 4 ploegen. Het was heel vermoeiend, maar bij de aankomst kregen we meteen rust", vertelt Charlotte Leys aan onze reporter in Azerbeidzjan.

  "Het is een zware trip, maar een EK moet overal een keer plaatsvinden. Zo komen we ook een keer in Azerbeidzjan."

  Vrijdag begint het EK voor de Yellow Tigers met een Derby der Lage Landen. "Het is niet van moeten tegen Nederland. We willen vooral een goed niveau halen met het oog op de match van zaterdag tegen Tsjechië."

  Video player inladen...

  Bondscoach: "Met politiebegeleiding"

  "Ik vind het best leuk. Hier zie je dat Europa twee gezichten heeft", vertelt bondscoach Gert Vande Broek, "maar we zijn hier niet om de maatschappij te bestuderen, wel om te volleyballen."

  "Ik ben benieuwd hoeveel toeschouwers er zullen zijn. Veel zitjes hebben ze niet, maar dat vind ik niet erg. Het heeft geen zin om een grote sporthal te bouwen die achteraf leeg staat."

  "Alles moet hier wijken voor het Europees kampioenschap. We gaan in politiebegeleiding naar de sporthal, terwijl er helemaal geen fileprobleem is. Licht overdreven, maar de organisatie staat wel op punt. Wij hoeven alleen maar aan volleybal te denken."

  Video player inladen...

  Reisverslag van onze reporter

  Marc Willems brengt voor u verslag uit vanuit Azerbeidzjan. Kijk hieronder naar het reisverslag van onze reporter.