Ga naar de inhoud

meest recent

Alle teams uit de Jupiler Pro League houden stand in de beker

 wo 20 september 2017 22:35
Leander Dendoncker boekt met Anderlecht een kleine zege in Westerlo.
De 1/16e finales in de Beker van België hebben geen verrassingen opgeleverd. De teams uit de hoogste afdeling stoten allemaal door. Enkel Charleroi moet nog even wachten. De nummer 2 uit de competitie kijkt donderdagavond amateurclub La Louvière in de ogen.
1/16e finales Croky Cup
Kortrijk5-3RE Durbuy (ama II)
Antwerp FC2-0Lierse SK (1B)
STVV4-2OH Leuven (1B)
KV Mechelen3-0Bocholt VV (ama II)
FC Luik (ama II)2-3Zulte Waregem
KV Oostende3-1Union (1B)
Lommel SK (ama I)1-2Waasland-Beveren
Cercle Brugge (1B)0-1Racing Genk
Excel Moeskroen3-1Tubeke (1B)
Lokeren2-0Beerschot-Wilrijk (1B)
Roeselare (1B)1-5Club Brugge
ASV Geel (Ama I)2-3AA Gent
Eupen3-2Rupel Boom (ama II)
Westerlo0-1Anderlecht
Standard4-0Heist (ama I)
Charleroi21/09La Louvière Centre (ama II)

Club Brugge beleefde een makkelijke avond op het terrein van Roeselare (1-5). Voor Anderlecht verliep het moeilijker. Nicolas Frutos had een doelpunt van Onyekuru nodig om in Westerlo (0-1) zijn eerste zege als hoofdcoach te vieren.

Ook Adnan Custovic had meteen prijs. De (tijdelijke) vervanger van Yves Vanderhaeghe won met Oostende van Union (3-1). RC Genk plaatste zich voor de 1/8e finales dankzij een vroeg doelpunt van Pozuelo tegen Cercle Brugge (0-1).

AA Gent had de handen vol met amateurclub ASV Geel. Milicevic moest 3 keer scoren in de Kempen (2-3). Ook bekerhouder Zulte Waregem had er 3 nodig tegen FC Luik uit de tweede amateurklasse (2-3).

Standard deed het vlotter: 4-0 in eigen huis tegen Heist. Lokeren zette op eigen veld Beerschot-Wilrijk opzij dankzij treffers van Steve De Ridder (2-0).

KV Mechelen tankte vertrouwen met een ruime zege tegen Bocholt (3-0). In Lommel United - Waasland-Beveren lag de eindstand al na 8 minuten vast (1-2).

Eupen vermeed een blamage tegen Rupel Boom. Het moest 2 doelpunten ophalen tegen het team uit de tweede amateurklasse (3-2). Moeskroen liet Tubeke (3-1) niet op voorsprong komen.

Dinsdag verzekerden KV Kortrijk, Antwerp en STVV zich al van een plaats bij de laatste 16. Charleroi kan zich donderdag als laatste kwalificeren in een wedstrijd tegen amateurclub La Louvière Centre.