• home
 • video
 • pas verschenen

  Crocodile Trophy ontaardt in calvarietocht voor Erik Dekker

  Erik Dekker heeft het niet onder de markt in Australië.

  Ex-prof Erik Dekker probeert in de Crocodile Trophy, een meerdaagse mountainbikerace door Australië, zijn grenzen te verleggen. Maar dat die zo ver liggen, had hij zelf wellicht niet gedacht. Ondanks alle tegenslag staat Dekker wel nog altijd 3e in de stand, als eerste niet-prof.

  60 avonturiers zijn 4 dagen geleden begonnen aan de 23e editie van de Crocodile Trophy. Onder hen 6 Belgen en ook de Nederlander Erik Dekker.

  In de 3e etappe ging Dekker al een eerste keer tegen de Australische grond, met een geweldige jaap in zijn knie tot gevolg. Ondanks die pech behield Dekker zijn leiderstrui bij de niet-profs.

  In de 4e en langste etappe viel Dekker een tweede keer, op diezelfde knie. Deze keer moest hij zelfs genaaid worden. "Mijn achterrem brak ook af. Zo moest ik 110 kilometer met één rem rijden. Stapvoets of lopend omlaag. Ook nog eens moeten omdraaien voor een hond en een lekke band."

  "Maar het ergste is dat mijn knie genaaid is. Ik heb er een hard hoofd in. Hopelijk is mijn fiets gemaakt voor de start van de volgende rit."

  Wie is Erik Dekker?

  Erik Dekker was eind jaren 90 begin 2000 samen met Michael Boogerd de toonaangevende figuur van het Nederlandse wielrennen. Hij won onder meer de Clasica San Sebastian, Amstel Gold Race, Tirreno-Adriatico en 4 ritten in de Tour (waarvan 3 in hetzelfde jaar). In 2001 was hij eindwinnaar van de Wereldbeker.

  De lotgevallen van Erik Dekker in Australië