• home
 • video
 • pas verschenen

  Bocholt bereikt op één been tweede ronde in de EHF Cup

  Bocholt (archieffoto) schrijft clubgeschiedenis.

  Bocholt heeft in de return van de eerste ronde om de EHF Cup Partizan Tivat zonder veel problemen geklopt. De Limburgers versloegen de Montenegrijnse kampioen met 32-20 (rust: 14-10). Bocholt had zaterdag ook al de heenmatch met ruime 19-38 cijfers gewonnen. Beide wedstrijden werden in Bocholt afgewerkt.

  Bocholt speelde in zijn eerste wedstrijd met inzet meteen op hoog niveau en trok daarmee de lijn van vorig seizoen door.

  "Gisteren zaten we meteen goed in de wedstrijd", zegt Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt. "Wij hebben offensief verdedigd en liepen snel uit tot 1-7. Dat zorgde bij hen voor de nodige frustraties. Toen was bij hen eigenlijk de veer al gebroken."

  "We hebben in die eerste helft tegen een hoog tempo gespeeld en zo de kloof verder uitgediept. In de tweede helft heb ik goed gewisseld en de jongeren speelminuten in Europa gegund. Dat is belangrijk voor hun ontwikkeling."

  "Vandaag ging het een pak stroever. De motivatie en de concentratie waren minder in vergelijking met gisteren. Na een aarzelend begin zijn we dan toch in de match gekomen."

  "De laatste 10 minuten van de eerste helft konden we ons spel spelen en die lijn hebben we nog even doorgetrokken tot halfweg de tweede helft. Ik ben bijzonder tevreden over ons spel, evenals met de kwalificatie voor de volgende ronde."

  Eerste keer in tweede ronde

  Ploegopstelling van Bocholt: (32) Alberts, Leroy; M. Lamers, Wertelaers 1, Kooijman 3, Winters 6, Cremers 2, Koninx 2, Kittel 5 (2 p.), Valkenborgh 2, J. Lamers 1, Spooren 1, D. Kedziora 5, Pucnik 2, B. Kedziora 2.

  Voor het eerst in zijn bestaan bekert Achilles Bocholt een ronde verder in Europa. De Limburgers nemen het in de volgende ronde op tegen het Finse Cocks, dat op de vierde plaats eindigde in het kwalificatietoernooi voor de Champions League, dat dit weekend in Slovakije plaatsvond. Achilles Bocholt speelt in het weekend van 7 en 8 oktober eerst thuis. De terugwedstrijd wordt één week later gespeeld.

  Verslag van TV Limburg: