Ga naar de inhoud

Wezet verrast Bocholt in potige BENE-Leaguefinale

 za 6 april 2024 22:00
handbalspelers
Opnieuw dolle vreugde bij de handbalspelers van Wezet.

Een week na de Beker van België heeft Wezet ook de BENE-League gewonnen in het handbal. In de finale klopte het titelverdediger en recordhouder Bocholt met het kleinste verschil: 24-25.

Bocholt kon de Belgisch-Nederlandse competitie al voor de 7e keer winnen, maar daar stak Wezet een stokje voor. Net als in de halve finales van de Beker van België verslikte Bocholt zich in de ploeg uit het Luikse.

 

De wedstrijd in de Damburg kreeg geen schoonheidsprijs. Het publiek keek naar een potige finale met twee sterke doelmannen. Leroy en Plessers onderscheidden zich, bij de rust stond het 10-10 gelijk.

 

Ook in de tweede helft gaven beide teams mekaar geen duimbreed toe. Pas in de allerlaatste seconden maakten de bezoekers definitief het verschil.

 

De Frans-Senegalese rechtsback Bello knalde Wezet naar een allereerste BENE-Leaguetitel. Vorig weekend won de club voor het eerst de Beker van België. 

 

Een triple is zelfs nog mogelijk. Wezet strijdt de komende weken immers ook nog om een tweede Belgische titel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

BENE-League handbal

finale play-offs 
Bocholt Wezet 24-25
halve finales play-offs
heen Aalsmeer (Ned) Bocholt 27-29
  Lions (Ned) Wezet 26-25
terug Wezet Lions (Ned) 30-28
  Bocholt Aalsmeer (Ned) 37-36
Gerelateerd: