• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische Braziliaan Andreas Pereira speelt een jaartje voor Valencia

  Andreas Pereira speelde vorig seizoen voor Granada.

  Vlak voor de Spaanse transfermarkt sloot, hebben Manchester United en Valencia nog zaken gedaan. Andreas Pereira wordt door United voor het 2e seizoen op een rij uitgeleend aan een Spaanse club. De belofte verlengde voor zijn vertrek wel nog zijn contract tot 2019.

  Andreas Pereira werd geboren in België, opgeleid in Nederland bij PSV en vervolmaakt in Engeland door Manchester United. Hoewel de zoon van ex-prof Marcos Pereira als een van de grootste talenten bij United geldt, heeft hij toch moeite om er door te breken.

  United laat Pereira daarom voor het tweede seizoen op een rij rijpen in de Primera Division. Vorig seizoen speelde hij voor Granada, dat hij niet kon redden van de degradatie.

  Nu zet hij een stapje hogerop. Valencia ziet wel wat in de Braziliaanse jeugdinternational, die bij de jongste jeugdcategorieën voor België uitkwam. Pereira zal er niet samen kunnen spelen met dat andere Belgische talent, Zakaria Bakkali, want hij wordt uitgeleend aan Deportivo.

  Maar Manchester United gelooft nog in Pereira. Het schotelde de jonge Belg een contractverlenging tot 2019 voor. "Hij is een heel goede speler", zei coach Mourinho. "Ik twijfel er niet aan dat hij het potentieel heeft om een belangrijke speler te worden in de toekomst van deze club."