• home
 • video
 • pas verschenen

  Declercq: "Al lang geleden dat een team het nog zo goed deed als dit Quick-Step"

  Trentin stak zijn dankbaarheid niet onder stoelen of banken.

  Het gaat Quick-Step voor de wind in deze Vuelta. Met de 3e winst van Matteo Trentin staat de teller nu al op 5 ritzeges in deze Vuelta, even veel als in de afgelopen Tour. "Ik ben blij dat ik in zo'n team mag rijden", geeft Tim Declercq aan.

  Declercq: "Een fantastisch seizoen"

  Hij sleurde ettelijke kilometers aan de kop van het peloton, maar Tim Declercqs inspanningen bleven niet onbeloond. Matteo Trentin bezorgde zijn team vandaag al de 5e ritzege in deze Vuelta.

  "Ongelooflijk. Het seizoen dat wij nu met Quick-Step draaien, dat is al even niet meer voorgevallen in de wielersport denk ik. Blij dat ik van dit team deel uitmaak", steekt Tim Declercq van wal.

  Declercq: "Ritzege ook een beetje mijn verdienste"

  Declercq was lange tijd op de voorposten van het peloton te bespeuren. Met de Spaanse hitte sprak dat nochtans niet voor zich. "Ik weet natuurlijk wel hoe ik het moet aanpakken", gaat Declercq voort.

  "Ook mijn team heeft me goed geholpen. Ik zat vanaf het begin op kop, maar dat is ook de reden waarom ik bij Quick-Step zit. Ik hoop dat mijn team tevreden is over mijn prestaties, maar op de bus werd ik alvast hartelijk onthaald. Ik deel natuurlijk mee in de vreugde door de overwinning van Trentin. Zo is de ritzege ook een beetje mijn verdienste."

  "Ik weet dat ik zelf nooit een grote winnaar ga worden, maar het geeft me extra energie als ik weet dat mijn inspanningen nuttig zijn voor het team."

  Declercq: "Dit zal ik morgen voelen"

  De komende dagen worden de renners niet bepaald gespaard. Als we de ritprofielen erop naslaan, zien we vaak een bergachtig parcours. "Mijn inspanningen van vandaag zal ik de komende dagen misschien wel moeten bekopen", weet Declercq.

  "Met ijsbaden en dergelijke herstellen onze spieren wel sneller, maar hoe dan ook zal de rit van vandaag in de benen kruipen. Hopelijk beland ik de komende dagen in een goede gruppetto. Zo kan ik de rustdag halen, en vanaf dan sleep ik me wel naar Madrid."

  Van Slycke: "Een fantastische sfeer in de ploeg"

  Met 5 ritzeges in deze Vuelta evenaart Quick-Step het aantal overwinningen in de voorbije Tour, waar Marcel Kittel vijfmaal mocht zegevieren. "Voor elk seizoen hoop je altijd op zo'n scenario, maar het echt realiseren, dat is een ander paar mouwen", zegt ploegleider Rik Van Slycke.

  "Ons succesrecept? Een goede voorbereiding, een prima sfeer in de ploeg en een teambaas die ons blijft motiveren. We staan met de neuzen in dezelfde richting en koesteren en grote drang om te winnen. Volgens mij is dat ons grootste wapen."

  Klassementsman de la Cruz kampeert momenteel op de 5e stek. "Zijn aankomsten komen er nu aan. We gaan vol voor zijn klassement. En misschien volgt er in Madrid nog een sprintersetappe die we naar onze hand kunnen zetten."