• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Vital Heynen: "Het is tijd voor een medaille"

  Vital Heynen is met België aan een sterk toernooi bezig.

  Donderdag staat België in de kwartfinales van het EK volleybal in Polen. Vital Heynen hoopt tegen Italië. "Want als je in het volleybal van je wil laten horen, moet je tegen Italië winnen en niet tegen Turkije", zegt de bondscoach.

  "Italië zou geweldig zijn"

  Na de 3-0 tegen Nederland gaan de Red Dragons rechtstreeks naar de kwartfinales. "Onverhoopt", moet Vital Heynen toegeven in een gesprek met Sporza. "Het wordt even improviseren om twee rustdagen te vullen, maar dat vind ik wel prettig."

  In de kwartfinales komt België meer dan waarschijnlijk Italië tegen uit. "Elke kwartfinale wordt zwaar, maar tegen Italië speel ik wel graag", antwoordt Heynen.

  "Als je in de volleybalwereld van je wil laten horen, moet je van Italië winnen en niet van Turkije. Daar kijkt niemand naar. Italië zou een geweldige uitdaging zijn."

  "Misschien tijd voor een medaille"

  Vital Heynen is een ambitieuze coach. Bij zijn aanstelling droomde hij stilletjes van een EK-medaille. "Nu zijn we een van de verrassingen van het toernooi, maar voor een kwartfinale ben ik niet naar Polen gekomen", stelt hij.

  "Dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd. Het wordt tijd voor een medaille. Misschien is het te vroeg, maar beter te vroeg dan te laat."

  Ook onze commentator hoopt op Italië

  Marc Willems verzorgt voor Sporza het commentaar in Polen. Ook hij hoopt op een kwartfinale tegen Italië. Al is het maar om zijn Italiaanse collega Maurizio Colantoni van de RAI te mogen begroeten.