• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Wijk: "Willen niet meer de miserie van de afgelopen jaren bij OHL"

  De vreugde was groot bij de spelers van OH Leuven.

  OH Leuven haalde zaterdag zwaar uit tegen Cercle. De ambitieuze vereniging uit Brugge kreeg maar liefst 7 goals om de oren. Gaat OHL voluit voor de titel? "Neen, dat niet", tempert Dennis van Wijk. "1B is een loterij. Alle ploegen liggen dicht bij elkaar."

  Vorig seizoen bleef OH Leuven maar ternauwernood in 1B, maar er lijkt nu een betere periode aan te breken voor de ploeg van Dennis van Wijk. "OHL heeft veel miserie gehad de afgelopen jaren", zegt de trainer.

  "Deze overwinning moeten we koesteren. Het is een beloning voor de supporters die elke week opdagen. Alles zat wel mee, maar 7-1 is toch een score die kan tellen."

  "We hebben een heel goeie groep, die enorm aan elkaar hangt. Misschien zijn ze soms nog te braaf. Maar we hebben daar wel naar gekeken. We willen niet meer de miserie van de afgelopen jaren, wanneer er altijd wel iets was in de kleedkamer."

  "We willen ploegspelers, jongens die de ambitie hebben om beter te worden en naar eerste klasse willen. Natuurlijk zijn er jongens wat teleurgesteld, maar dat is de wet van het voetbal. Ik verwacht ook dat er nog een paar spelers zullen bijkomen."

  "Voluit voor de titel? Neen, 1B is een loterij"

  Een 7-1-zege tegen Cercle, dat kan tellen. Gaat OHL voluit voor de titel? "Neen, dat niet", tempert Van Wijk. "1B is een loterij. Alle ploegen liggen dicht bij elkaar en het niveau is heel hoog."

  "Veel teams zouden niet misstaan in 1A. Misschien moeten ze 1B maar afschaffen en een eerste klasse maken met 24 ploegen. Ik heb al heel wat goeie matchen gezien in 1B, het is een genot om naar te kijken."