Ga naar de inhoud

VIDEO: Fans van Legia Warschau schofferen UEFA-bonzen met tifo: "En de boete gaat naar..."

 vr 18 augustus 2017 10:17
De Legia-fans rollen alweer een provocerende tifo uit.
De fans van Legia Warschau zijn geen al te goede vrienden met de UEFA-bonzen. Dat lieten ze gisteren voor een zoveelste maal merken met een provocerende tifo. Die kwam er als reactie op de boete die Legia kreeg voor een niets ontziende tifo eerder deze maand.

In de play-offs van de Europa League nam Legia Warschau het gisteren op tegen Sheriff Tiraspol. De veelbesproken Poolse fans lieten zich alweer opmerken met een opvallende tifo. Daarop stond een varken afgebeeld, gekleed in een pak met eurotekens erop.

Een verwijzing naar de UEFA-bonzen, met wie de Legia-aanhangers niet bepaald een goede band hebben. Onderaan hing de uitspraak "and the €35.000 fine goes to..." uit. Daarmee komen de fans nog even terug op een vorig incident.

Indrukwekkende beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Polen zijn recidivisten

Eerder deze maand rolden de Polen een groot spandoek uit waarop een kind onder schot werd gehouden door een nazi. "Een herdenking van de opstand van Warschau", klonk het. De choquerende tifo werd door de UEFA prompt bestraft met een boete van €35.000.