• home
 • video
 • pas verschenen

  Ghelamco verandert geweer van schouder voor het Eurostadion

  Parking C in Grimbergen.

  0 / 0
  Projectontwikkelaar Ghelamco kiest een nieuwe strategie om zijn vergunningen te krijgen voor het Eurostadion. Het vraagt een omgevingsvergunning aan bij de Vlaamse overheid.

  Een omgevingsvergunning bundelt alle procedures, dus de milieu- en de bouwvergunning. Die zullen nu door de Vlaamse overheid behandeld worden.

  De procedure bij de provincie Vlaams-Brabant wordt stopgezet.
  Alle vergunningen worden zo op 1 niveau behandeld, het Vlaamse.
  Ghelamco was daarvoor al langer vragende partij, maar de omgevingsvergunning bestaat nog maar sinds dit jaar.

  De Vlaamse overheid heeft 120 dagen de tijd om te beslissen over een omgevingsvergunning. Met andere woorden, rond het jaareinde weet Ghelamco of het aan de bouw van het Eurostadion mag beginnen.

  "Ghelamco vraagt andermaal dat zowel de overheid als de partners hun verantwoordelijkheid nemen om de rechtszekerheid te verzekeren", zegt de projectontwikkelaar.

  "Ghelamco werkt vol vertrouwen verder en zal er op zijn beurt alles aan doen om de opdracht die het heeft toevertrouwd gekregen te realiseren en tegelijkertijd de levenskwaliteit op de site en in de buurt te verbeteren."

  Race tegen de tijd

  Het Eurostadion op Parking C in Grimbergen, dat het Koning Boudewijnstadion moet opvolgen, zou een van de stadions worden tijdens het EK van 2020. Als het tenminste op tijd klaar is.