• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgen vertrekken naar EK wielrennen: "We hebben kansen"

  Keukeleire won dit seizoen de Baloise Belgium Tour.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Keukeleire won dit seizoen de Baloise Belgium Tour.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Een gedeelte van de Belgische mannenploeg is vandaag richting Herning vertrokken voor het EK wielrennen. Edward Theuns en Jens Keukeleire mikken op een goed resultaat op zondag. "Het parcours en de weersomstandigheden kunnen in ons voordeel zijn."

  Theuns: "Waaiers zou een voordeel zijn voor onze ploeg"

  Voor Edward Theuns is het EK de eerste grote afspraak van het najaar. "Het blijft een wedstrijd met de nationale ploeg. Voor mij is het een eer om mee te mogen gaan naar het EK. Het staat onder het WK qua aanzien, maar voor mij is het een kampioenschap en als ik daaraan mag deelnemen, dan ben ik gemotiveerd."

  "Ik heb absoluut de bedoeling om mee te strijden voorin. Ik heb gehoord dar er wel wat wind is en dat er open terrein tussen zit. Dat zal zeker in ons voordeel spelen. Ik heb het parcours nog niet echt bekeken, daarvoor is nog tijd."

  "Ik denk dat er kans is op een sprint, maar als de weersomstandigheden bar zijn, kan het ook een sprint van een uitgedunde groep worden. Waaiers zou leuk zijn. Ik houd er wel van en voor onze ploeg zou dat een voordeel zijn."

  Video player inladen ...

  Keukeleire: "Blij dat ik kan starten"

  Ook voor Jens Keukeleire is het EK een belangrijke afspraak. "Het gevoel is heel goed. Ik ben goed uit de Tour gekomen en denk wel dat ik een mooie finale kan rijden op het EK. Na San Sebastian was ik wat vermoeid, maar op de fiets voel ik me nog altijd heel goed."

  "Ik kijk echt uit naar dit EK. Het was wat onduidelijk of ik zou kunnen starten door de BinckBank Tour die maandag start, maar ik ben toch blij dat het lukt. Ik was er vorig jaar ook bij en het is toch een mooie wedstrijd. Het blijft apart om met de nationale ploeg te mogen rijden."

  "Veel toppers passen voor deze wedstrijd door de moeilijke, maar toch denk ik dat het niveau heel hoog zal zijn. Het parcours zag ik nog niet echt. Cols of niet? Als de coureurs een massasprint willen, dan komt die er ook. De Belgen kunnen meerdere scenario's aan. Ik eis zeker het kopmanschap niet op, maar ik heb vertrouwen genoeg om de finale in te gaan met een kleine groep."

  Video player inladen ...