• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Naert: "Zolang Rusland het McLaren-rapport niet accepteert, blijft het geschorst"

  De IAAF bevestigde gisteren de schorsing van Rusland.

  De Internationale Atletiekfederatie IAAF besliste gisteren om de schorsing van Rusland niet op te heffen. "Dat lag helemaal in de lijn der verwachtingen", aldus David Naert.

  De IAAF heeft een tijd geleden een taskforce aan het werk gezet die regelmatig op onderzoek gaat in Rusland om te zien hoe het nu zit met de dopingpraktijken en vooral de bestrijding ervan.

  Rune Andersen, de voorzitter van die taskforce, klonk het meest positief dan ik hem ooit al heb gehoord. Hij spreekt zelfs van een cultuuromslag, maar tegelijk zegt hij wel dat het nog altijd niet genoeg is.

  Er worden nog altijd te weinig controles uitgevoerd, schorsingen van coaches worden wel uitgesproken, maar niet uitgevoerd. Het belangrijkste: Rusland heeft de bevindingen van het McLaren-rapport nog altijd niet geaccepteerd.

  Dat is één van de basisvoorwaarden. Zolang dat niet gebeurt, komt er geen einde aan de schorsing van Rusland in de atletiek. In februari volgend jaar zou het kunnen dat de schorsing ongedaan wordt gemaakt. Dat is dan net op tijd voor het WK indoor in Birmingham.

  David Naert