meest recent

Barcelona - met Neymar - klopt Real in eerste "Clasico" van het seizoen

zo 30 juli 2017 08:15
Heeft Neymar zijn laatste Clasico gespeeld?
De eerste speeldag van de Spaanse competitie staat pas over enkele weken op het programma, maar Barcelona en Real Madrid hebben elkaar op stage in de VS al een eerste keer het vuur aan de schenen gelegd. Barça won de eerste krachtmeting met 3-2.

Neymar laat zich opmerken

Barcelona en Real Madrid ontmoetten elkaar afgelopen nacht in Miami, waar de ogen van meer dan 65.000 supporters nog meer dan anders op Neymar gericht waren.

De Braziliaanse Barça-vedette zou op het punt staan om naar PSG te vertrekken, maar trok gisteren gewoon zijn Barça-shirt aan.

Neymar zag hoe Barcelona voor een vliegende start tekende. Na 7 minuten stond Real - zonder Ronaldo - al 2-0 in het krijt: Messi (3') en Rakitic (7') waren de schutters met dienst.

Maar bij de rust had Real die achterstand al kunnen uitwissen dankzij Kovacic (14') en Asensio (36'). Piqué legde uiteindelijk in de 50e minuut op aangeven van Neymar de eindstand vast.

In augustus is het weer prijs

Barcelona en Real Madrid speelden voor het eerst sinds 1991 nog eens een vriendschappelijke wedstrijd. Komende maand volgen er nog twee ontmoetingen voor de Spaanse Supercup.