• home
 • video
 • pas verschenen

  Serneels: "Tegen Nederland gaan we vechten voor elke grasspriet"

  België speelt vanvond om 20.45u tegen Nederland.

  0 / 0
  De Red Flames hebben vanavond hun lot zelf in handen om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van het EK. Makkelijk wordt het niet, maar de speelsters van Ives Serneels willen alles doen om hun koffers nog niet te moeten pakken.

  In groep A, de groep van de Flames, is alles nog mogelijk. De Nederlanders hebben aangekondigd zich niet aan te passen aan België. Bondscoach Ives Serneels denkt er net zo over. 

  "Als we winnen zijn we zeker van kwalificatie. We moeten dus niet rekenen. Tijdens de match gaan we dat zeker niet te veel doen. Maar afhankelijk van hoe we het zelf doen, zullen we de andere match natuurlijk wel volgen."

  "Ons eerste idee was om niet te veel te wijzigen na de zege tegen Noorwegen, maar dat dachten we eerst ook na de nederlaag tegen Denemarken. Uiteindelijk hebben we het toch gedaan. We zien wel."

  "Net zoals we na Denemarken de ontgoocheling opzij moesten zetten, moesten we hetzelfde doen met de euforie na Noorwegen. Op training zie ik dat de meisjes daarin geslaagd zijn."

  "Aan tafel hebben we herhaald dat dit EK een unieke ervaring is. De ontgoocheling zou er dus zijn als we er uit liggen."

  "Kunnen opnieuw fantastische avond beleven voor vrouwenvoetbal"

  De wedstrijd tegen Nederland is uitverkocht. Een ideaal podium voor de Red Flames om een nieuwe mijlpaal in hun geschiedenis te bereiken.

  "Wij waren de underdog in onze groep en nu spelen we toch nog voor de kwartfinale. Dat geeft de match tegen Nederland extra piment. Voor het vrouwenvoetbal kunnen we opnieuw een fantastische avond beleven."

  "Ik zou doodgraag naar de kwartfinale gaan en vanuit groep komt hetzelfde signaal. Wij gaan vechten voor elke grasspriet en keihard werken. Voor dit soort wedstrijden hebben we het allemaal gedaan."