• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert na dagje Tour: "Een grote ronde wil ik zeker eens gedaan hebben"

  Wout van Aert in Vive le Vélo.

  0 / 0
  Wout van Aert was vandaag te gast in Vive le Vélo. De wereldkampioen in het veld wil zich ooit testen in een grote ronde, maar weet niet of dat kan in de Tour. "Alles is hier zo groot, dat spreekt me niet echt aan."

  "Kilo's verliezen om te weten wat ik waard ben bergop"

  Van Aert maakte de tijdrit in Marseille vanop de eerste rij mee samen met Paul Herygers. Kriebelt het na zo'n dag in de Tour om ook eens een grote ronde te rijden? "Ik wil dat zeker eens gedaan hebben als renner."

  "Gewoon om te weten hoe het voelt om drie weken na elkaar te koersen. Dat kan ik op dit moment moeilijk weten. De Tour zelf is dan weer zo groot en alles wordt zo uitvergroot. Dat op zich spreekt me dan weer niet zo aan."

  "Ik zie mezelf ook als een overwegend klassieke renner, zeker qua lichaamsbouw. Als je ziet dat een renner als Greg Van Avermaet zo weinig kansen krijgt in de Tour, dan zou het voor mij ook heel moeilijk zijn om kansen te kunnen grijpen."

  "Ik weet voorlopig ook nog niet wat ik waard ben in het hooggebergte. Als ik dat wil ontdekken moet ik een pak kilo's verliezen en dat gaat op dit moment gewoonweg niet. De langste col die ik al beklommen heb in mijn carrière is de Col du Rosier en die is maar 4 kilometer lang."