• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome na tijdrit: "Meest felbevochten Tour-overwinning"

  Froome zal zijn vierde Tour winnen.

  Chris Froome zette vandaag in de voorlaatste etappe van de Tour nog eens de puntjes op de i. Froome eindigde derde in de tijdrit en ondervond niet de minste hinder van zijn naaste belagers in het klassement. "Mijn vrouw en zoontje zijn op weg naar Parijs: ik kan niet wachten om bij hen te zijn", reageerde de Sky-kopman.

  "Druk? Dat motiveert me alleen maar meer"

  "Wat een geweldig gevoel", waren de eerste woorden van Chris Froome, die zonder ongelukken morgen voor de vierde keer de gele trui op het podium in Parijs mag ontvangen.

  "Voor de tijdrit stond alles op een zakdoek en alles stond dus nog min of meer op het spel. Of ik druk voelde? Er was natuurlijk druk, maar dat is goed voor mij. Zoiets motiveert me alleen maar meer."

  "Ik heb net met mijn vrouw en zoontje gesproken. Ze zijn op weg naar Parijs en ik kan niet wachten om bij hen te zijn."

  Hoe hard heeft Froome voor deze eindzege moeten knokken? "Dit is de eindzege waar ik het hardst heb voor moeten vechten. Maar ik wist dat het zo'n strijd zou zijn met deze rivalen en dit parcours."

  "Sfeer in Marseille was geweldig"

  De Franse toeschouwers in het Stade Vélodrome lieten zich overigens van hun kleinste kant zien. De Franse helden werden luidkeels toegejuicht, Chris Froome werd bij zijn vertrek en aankomst getrakteerd op boegeroep en gefluit.

  "De sfeer in Marseille was geweldig", bleef Froome opvallend positief bij de Franse televisie. "Met een Fransman die vecht om de tweede plaats is dat gefluit niet zo gek. Ik neem niemand iets kwalijk."

  Dat Froome in deze Tour geen rit kon winnen, is voor de Brit ook slechts een voetnoot. "Deze Tour kon je niet op één dag winnen. Je moet de Tour over drie weken winnen en dat hebben we gedaan."

  De Fransen viseren Froome