• home
 • video
 • pas verschenen

  Vive le Vélo: Cappelle rijdt Izoard op met plooifiets, Van Vleuten is sneller dan Bardet

  Haalde Wannes Cappelle de top met zijn plooifiets?

  Zanger Wannes Cappelle en ex-renner Leo van Vliet waren gisteren de gasten van Karl Vannieuwkerke in Vive le Vélo. Wij verzamelden de beste fragmenten. Zo leerden we Nicholas Roche en Annemiek van Vleuten beter kennen en zagen we Cappelle de Izoard oprijden. Of toch niet helemaal?

  Cappelle peddelt Izoard op met plooifiets: "Binnenblad? Ik heb maar 1 blad"

  Veel wielertoeristen zouden het al in hun broek doen als ze de Izoard op moeten met hun gewone koersfiets. Wannes Cappelle, de zanger van Het Zesde Metaal, doet het zowaar met zijn plooifiets. Gelukkig was hij goed geprepareerd en kreeg hij ook wat tips van Leo van Vliet, ex-winnaar van Gent-Wevelgem. "Op mijn buitenblad leggen? Ik heb maar één blad."

  Of Cappelle uiteindelijk ook de top heeft bereikt, is twijfelachtig. "Het ging goed, maar na die bocht ging hij al te voet", verklapte Van Vliet.

  Van Vleuten reed sneller de Izoard op dan Bardet (op training)

  Annemiek van Vleuten won het eerste deel van La Course op de Izoard. Dat deed ze volgens Strava in een snellere klimtijd dan Romain Bardet. Die laatste zette die tijd wel neer tijdens de verkenning. Dagwinnaar Warren Barguil, die wel zijn Strava-gegevens postte, was anderhalve minuut sneller.

  Bijzonder interview met Bardet: motorrijder interviewt hem in auto

  Romain Bardet was na de finish op de Izoard snel weg naar zijn hotel. Een journalist van France 2 wou de Fransman toch nog enkele quotes ontlokken. En dus interviewde hij hem terwijl Bardet met zijn voetjes omhoog in de auto zat. "Opgelet, het draait hier!"

  De kaart van... Nicolas Roche: "Tattoo van U2 op mijn arm"

  Nicolas Roche is niet alleen de zoon van ex-Tourwinnaar Stephen, maar ook de neef van Daniel Martin, die nog altijd strijdt voor een plek in de top 5. "Ik kijk op naar hem", zegt Roche, die zich ook out als grote fan van U2. "Ik heb een tattoo van hen op mijn arm en dinsdag ga ik naar hun concert in Parijs."

  Annemiek "Vloodie" Van Vleuten aan tafel bij Maarten

  Voor het eerst mocht een vrouw plaatsnemen aan tafel bij Maarten Vangramberen. Annemiek van Vleuten verdiende deze eer door te winnen op de Izoard. "Ik ben een laatbloeier, omdat ik eerst mijn studie epidemiologie heb afgewerkt."

  (Her)bekijk de volledige uitzending van Vive le Vélo van 20 juli