• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwaar gehavende Kristoff: "En dat allemaal door een energiereep te willen nemen"

  Kristoff na de finish in Serre-Chevalier.

  In tegenstelling tot zijn Duitse spurtkompaan Marcel Kittel kan Alexander Kristoff morgen wél starten, ook al ging hij in de afdaling van de Col d'Ornon zwaar onderuit. "Ik heb me al beter gevoeld, maar ik denk wel dat ik morgen kan starten", aldus de Noor.

  "Schoof weg in de eerste afdaling"

  De Tour wordt dit jaar overstelpt door valpartijen. Vandaag was het de beurt aan groene trui Marcel Kittel, die al snel ten val kwam en zijn lijdensweg vroegtijdig stopzette. Ook Alexander Kristoff finishte zwaar gehavend. De Noor viel in de afdaling van de Col d'Ornon, maar zet zijn Tour morgen voort.

  "We hadden net de eerste afdaling achter de rug toen ik wat wilde eten. Ik nam een energiereep maar net op dat moment moest ik uitwijken voor de renners net voor mij. Mijn fiets schoof weg op een witte streep in het midden van de baan en ik ging staalhard onderuit. Energiereep in de ene hand, maar geen fiets meer in de andere hand", aldus een relativerende Kristoff.

  "Het zal pijn doen, maar ik zet door"

  Kristoff krabbelde recht en werd onderweg verzorgd door de Tour-dokters. Stevig ingepakt zette hij de tocht naar Serre-Chevalier voort. Na de finish werd de Noor onderzocht, maar er werden geen breuken geconstateerd.

  "De dokter zei dat ik er wel nog van zal afzien. Het gaat wel, maar ik moet nog wat bekomen van de klap. Ik heb me al beter gevoeld, maar op dit moment voel ik me sterk genoeg om morgen te kunnen starten", besloot Kristoff.

  Een Noorse beer kan wel tegen een stootje natuurlijk: