• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels en De Gendt in vlucht van de dag: "Vandaag moet het gebeuren"

  Kan Serge Pauwels of Thomas De Gendt de 0 wegwerken voor België?

  De vluchters krijgen vandaag wellicht hun laatste kans in de Tour. Serge Pauwels en Thomas De Gendt hebben een ticket voor de vlucht bemachtigd. Wat waren hun gedachten bij de start?

  Pauwels: "Als een pijl naar finish om vrouw en kinderen te zien"

  "Als ik nog een rit wil winnen in deze Tour, zal het vandaag moeten gebeuren", zegt Serge Pauwels. "Maar ik zal het niet cadeau krijgen. Ik moet hopen op superbenen en op wat vrijheid van het peloton."

  Na de top van de Galibier is het nog een lange afdaling tot in finishplaats Serre Chevalier. "Als je daar nog een voorsprong hebt, ziet het er goed uit."

  "Mijn vrouw en kinderen zullen aan de finish staan. Ik heb ze al 10 dagen niet gezien. Een extra reden dus om als een pijl naar beneden te duiken. Hoe sneller ik aan de finish ben, hoe sneller ik ze zal zien."

  De Gendt: "Ik ben moe aan het worden"

  Vorig jaar was Serge Pauwels al dicht bij een ritzege in de Tour. Toen werd hij op de Mont Ventoux geklopt door Thomas De Gendt. Ook nu is De Gendt er weer bij, maar aan een zege lijkt hij niet meteen te denken.

  "Ik wou eigenlijk gisteren al een zaak doen voor de superstrijdlust (De Gendt reed de meeste kilometers in de aanval in deze Tour), maar we raakten uiteindelijk niet weg."

  "Maar ik voel wel dat ik moe aan het worden ben", geeft De Gendt toe. "7 dagen op 15 in de aanval, dat voel je. Alles begint zeer te doen."