• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel laat zijn tranen de vrije loop in de ploegauto

  Marcel Kittel moest als groene trui vandaag de Tour verlaten na een valpartij. Zo dicht bij de streep in Parijs doet dat natuurlijk pijn. Quick-Step zette een foto op Twitter van een ontroostbare Kittel. "Wanneer dromen uit elkaar spatten wanneer ze bijna werkelijkheid worden." Zelf schreef de spinter: "Ik begon deze Tour met tranen van vreugde en vertrek met tranen na een grote teleurstelling."

  De zeventiende etappe draaide uit op een drama voor Marcel Kittel en Quick-Step. De groene trui was al vroeg in de rit een van de slachtoffers van een val in het peloton.

  Hij probeerde met de steun van onder anderen Julien Vermote de bergetappe nog te overleven, maar hij zag na een tijd in dat zijn onderneming zinloos was. Hij stapte van de fiets en wist dat daarmee ook zijn droom om de groene trui mee naar Parijs te nemen, voorbij was.

  Eens in de ploegauto liet de Duitser zijn tranen even de vrije loop.

  Een pijnlijk beeld vlak na zijn opgave:

  Een paar uur later kon hij het al beter relativeren