• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandegoor: "Zo slecht is Chris Froome niet, hoor"

  Chris Froome tijdens een ontspannen ritje op de rustdag.

  Wat mogen we de komende dagen nog in de Tour verwachten? Radiocommentator Christophe Vandegoor schat de strijd om de gele trui in. "Zonder pech wordt het moeilijk om Froome van zijn troon te stoten."

  "Ze moeten hun achterstand op Froome nog altijd goedmaken"

  De top 4 kampeert binnen een halve minuut. "Maar laat ons niet vergeten: Aru, Bardet en Uran hebben nog altijd een achterstand. Die moeten ze in de eerste plaats goedmaken."

  "En als ze de Tour willen winnen, dan moeten ze een voorsprong krijgen met die tijdrit in Marseille in het achterhoofd. Op dit moment hebben we allemaal het gevoel dat het zeer moeilijk zal zijn om Froome zonder pech van zijn troon te stoten."

  "Aanvallend scoort Froome matig. We zien geen geweldige demarrages, maar hij is wel alert en slim. In Rodez pakte hij zomaar 25 seconden: dan ben je bij de zaak."

  "En gisteren reed hij een groot gat dicht en kon hij een daaropvolgende aanval meteen counteren. Zo slecht is hij niet, hoor. En Froome heeft nog altijd de sterkste ploeg."

  "De scherpte lijkt weg bij Aru"

  Onze commentator denkt bovendien dat de aanvalslust van Aru en co weldra zal temperen. "Bij hen zal de angst om op een counter te lopen de bovenhand nemen. Dat zal het initiatief vermoedelijk fnuiken."

  "Het tijdsverlies van Aru in Rodez is overigens een teken van zwakte en onoplettendheid. De scherpte lijkt wat weg. En Bardet heeft zondag een enorme kans laten liggen. Als je die niet grijpt, dan is dat misschien een teken van niet beter te kunnen."

  "Sunweb schrijft een mooi verhaal"

  Christophe Vandegoor stond bij zijn analyse op de rustdag ook even stil bij Sunweb, de ploeg die de voorbije dagen dankzij Warren Barguil en Michael Matthews meermaals champagne kon drinken.

  "In het begin werden ze wat weggelachen, met hun ploegleiders die niet gepokt en gemazeld waren in de koers. Maar men heeft gekozen voor een jonge manager (Iwan Spekenbrink), met een heel duidelijke filosofie: het team staat boven alles en er wordt gekozen voor één kopman."

  "Daardoor hebben ze enkele jaren geleden Marcel Kittel laten gaan. Ik las dat hij meer en meer moeite had met de filosofie om ook als team sterk te worden en niet alleen het individu. Ik vind dat ze een mooi verhaal schrijven."

  "Nog een voorbeeld: bij de eindzege van Tom Dumoulin in de Giro liet de ploegmanager verstaan dat hij de hele ploeg op het podium wou zien. Zo krijg je iedereen op één lijn. En de successen spreken voor zich."