• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet spurt naar 4e plek: "Ik wist dat het te vroeg was"

  Greg Van Avermaet: "3 kansen gehad, 3 keer top 5."

  0 / 0

  Greg Van Avermaet: "3 kansen gehad, 3 keer top 5."

  Greg Van Avermaet heeft zijn hand uitgestoken naar de zege, kwam als eerste de laatste bocht uit, maar Matthews en co denderden nog over hem. Een vierde plaats was het deel van de Belg van BMC. "Het was een gevecht voor die laatste bocht, het was proberen en hopen dat ze achter mij zouden vallen of twijfelen."

  Op een finish licht bergop had Van Avermaet andermaal zijn kansen. Zaterdag in Rodez moest hij alleen Matthews voorlaten, vandaag wat meer volk.

  "In Rodez sprintte ik beter dan nu. Nu maak ik misschien de fout van iets te vroeg te beginnen. Maar ik wist dat die bocht kwam en het was een gevecht om daar goed uit te komen. Ik draaide als eerste en dan weet je dat je moet aanzetten."

  "Het was vol wind op kop. Ik probeerde nog een beetje beschutting te zoeken bij het volk en dacht even dat er misschien niemand meer over zou komen, maar op het laatste komen ze toch. Dan weet je dat je verloren bent."

  "Ik zag het bordje 300 en 250 en dan weet je dat dat eigenlijk te vroeg is. Ik weet dat ik zo'n sterke sprint in de benen heb. Als ik misschien wacht en ik draai als vijfde, ga ik ook niet winnen. Het was proberen en hopen dat ze misschien achter mij vallen of twijfelen. Maar het was niks."

  Nu komen er twee zware Alpenritten aan, vrijdag is wellicht de laatste kans voor Van Avermaet om een rit te winnen. "Ik denk het. Ik heb tot nu drie kansen gehad en ik was drie keer in de top 5. Ik mag dus niet klagen. De conditie is er, maar om te winnen had het wat meer moeten meezitten."

  Benoot: "Een gemiste kans"

  Tiesj Benoot finishte als 8e en bewees zo alweer zijn sterke vorm in deze Tour. Hij liet zich niet verrassen door de waaiervorming en zat meteen in het goede wiel. "We waren goed geïnformeerd en we wisten dat de wind vrij spel had in de Rhônevallei. De wind zat daar vol in de zij en dat is natuurlijk altijd gevaarlijk."

  "Ik zat perfect want ik zat net na Sky gepositioneerd. Ik dacht dat Greipel in mijn wiel zat, maar toen ik omkeek bleek dat niet het geval te zijn. Spijtig, want dit is een gemiste kans", reageerde de renner van Lotto-Soudal.

  "Het was een helse strijd, maar dat heb ik graag"

  De slotfase zorgde voor de nodige hectiek, maar ook daarvoor hadden de renners geen moment waar ze op de lauweren mochten rusten. "Het ging de hele dag supersnel, maar in de slotfase schakelden we nog een versnelling hoger. Ik heb moeten vechten om bij de eerste waaier te blijven, maar dat knokken doe ik uiteindelijk wel graag."

  Ook de sterke etappe van Sunweb viel Benoot op. "Ze hebben goed geprofiteerd van het afhaken van Kittel en zijn meteen beginnen rijden. Die mannen rijden echt een sterke Tour, en rijden ook altijd in blok. Ik denk zelfs dat het nog spannend zal worden voor de groene trui", besluit Benoot.