• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Schueren: "Als we in de file staan, komen de mensen ons bedanken"

  Onder meer Frederik Backaert ging al meermaals in de aanval.

  Wanty-Groupe Gobert laat zich meer dan opmerken in zijn eerste Ronde van Frankrijk. De Belgische ploeg, die een wildcard kreeg, kan ook op de sympathie van de Fransen rekenen. "Ik denk dat ASO beseft dat wij volgens miljoenen Fransen de koers geanimeerd hebben", zegt ploegmanager Hilaire Van der Schueren.

  "Meest strijdlustige ploeg in plaats van renner?"

  De renners van Hilaire Van der Schueren kleurden in deze Tour al vele uren het scherm. "Als we in de file staan, dan komen de mensen naar onze auto gelopen en bedanken ze ons. "Merci, vous avez animé la course", zeggen ze."

  "Het doet ons deugd dat ze dat tegen onze ploeg zeggen. Onze bedoeling was: we zijn hier niet voor 1 jaar, maar wel voor 4 of 5 jaar. Ik denk dat ASO ook de echo's volgt."

  "Ik denk dat ze zeer blij zijn met onze aanwezigheid en dat ze beseffen dat miljoenen Fransen vinden dat we de koers geanimeerd hebben. Misschien moeten ze de meest strijdlustige ploeg belonen in plaats van de renner. Dat zou een mooi verhaal zijn om de ploeg op het podium te krijgen."

  "Met 9 renners Parijs halen is een doel"

  Hilaire Van der Schueren beleeft dus een vrij rimpelloze rustdag. "Ik ben al de hele Tour op mijn gemak geweest. Ik ben zonder stress naar hier gekomen, want ik wist dat mijn renners in goeie conditie waren en dat ze goed zouden presteren."

  "We zijn nog met 9 renners in koers en dat maakt me blij. Met zijn negenen Parijs halen, dat was een doel. En we hebben nog een paar dagen om ons te laten zien."

  Een van de uitblinkers is Frederik Backaert, al werd hij bijna genekt door een van zijn aanvalspogingen. "Hij had een zonneslag en toen heb ik gevreesd voor zijn einde. Hij heeft pas 's nachts kunnen eten, maar was 's ochtends als een van de eersten bij het ontbijt. En twee dagen later viel hij weer aan."