• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan blijft bij standpunt: "Aanvaard beslissing jury niet"

  Peter Sagan staat de ZDF te woord in zijn woonplaats Monaco.

  Peter Sagan is nog altijd van mening dat hem onrecht aangedaan is in de Ronde van Frankrijk. "Ik vind dat de jury overhaast gehandeld heeft", stelt de wereldkampioen bijna twee weken na zijn uitsluiting.

  "Kan het niet aanvaarden"

  Peter Sagan heeft de Tour moeten verlaten na een duel met Mark Cavendish in de vierde rit (kijk hieronder naar de video). "Ik heb de beelden al meermaals bekeken", vertelt de wereldkampioen aan de Duitse openbare omroep ZDF.

  "Als je alles analyseert met de techniek van vandaag, vanuit verschillende perspectieven, met een vergrootglas, dan vind ik dat de jury overhaast geoordeeld heeft. Dat kan ik niet aanvaarden."

  "Wat gebeurd is, is gebeurd. Ik ga voort met mijn leven. Ik kan aanvaarden dat ik uit de wedstrijd lig. Wat ik niet aanvaard, hoe ze de beslissing genomen hebben."

  "Ben blij voor Marcel"

  Ondertussen is Marcel Kittel (foto) - en niet Peter Sagan - op weg naar de groene trui in de Tour. "Ik ben blij voor Marcel. Hij is een sterke sprinter. Met 5 ritzeges verdien je de groene trui", vindt de wereldkampioen.

  Over 2 weken maakt Sagan zijn rentree in de Ronde van Polen (29 juli tot 4 augustus). Daarna ziet u hem in ons land aan het werk in de BinckBank Tour (7-13 augustus).