• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Froome zei tegen Frank: "Goed geprobeerd, maar geen probleem""

  Oliver Naesen zag gisteren een sterke Chris Froome.

  0 / 0
  Oliver Naesen probeert ploegmaat Romain Bardet deze week aan de eindzege in de Ronde van Frankrijk te helpen. "Romain is erg rustig en is klaar om te presteren", zegt de Belgische kampioen van AG2R, die gisteren ook onder de indruk raakte van gele trui Chris Froome.

  "Ik denk dat Froome het wel onder controle heeft"

  Oliver Naesen en zijn AG2R-ploegmaats bezorgden Chris Froome gisteren enkele prangende momenten, maar de gele trui kon na een mechanisch defect op een col van eerste categorie zijn stekje toch weer innemen in het favorietengroepje.

  "Ik deed mijn laatste beurt tot de voet van de col en reed dan rustig naar boven. Het duurde echt lang voor Froome me passeerde. Ik denk dat hij toen al een minuut achterstand had", legt Naesen uit.

  "Ik keek naar hem en ik zag geen renner die aan het achtervolgen was op zijn concurrenten, maar wel iemand die het gat dichtte op zijn eigen tempo, zonder stress."

  "Toen hij ploegmaat Mathias Frank voorbijreed, zei hij, oprecht bedoeld: "Dit was echt een goeie poging, maar geen probleem voor mij." Ik denk dat hij het wel redelijk onder controle heeft."

  "Romain is een atypische gast van 26"

  Oliver Naesen heeft met Romain Bardet een van de belagers van Chris Froome in zijn ploeg. "Romain is een atypische gast van 26: hij is rustig en erg dankbaar en praat tegen iedereen, tegen de grootste en kleinste renners. Het is een crème van een gast."

  "Ik wist al in november dat ik naar de Tour zou gaan. Toen hoorde ik van ploegmaats dat dit niet zo plezant zou zijn, met veel stress. Onder meer in de Dauphiné voelde ik dat ze nerveus waren, maar hier is het net omgekeerd."

  "Romain is zo ontspannen, het is iemand die klaar is om te presteren. Dat gevoel wordt elke dag bevestigd door zijn uitslagen. En zelf wist ik dat dit mijn taak zou zijn. Als je dit doet voor iemand waar je zelf in gelooft en als dat een goeie gast is, dan doe ik dat met plezier."

  "Je staat tussen de eerste en vierde plaats"

  Hoe schat Oliver Naesen de kansen van zijn kopman in? "Je kunt niet zeggen dat Romain derde is. Je staat tussen de eerste en vierde plaats, want die mannen staan zo dicht bij elkaar."

  "Er zijn nog veel kaarten speelbaar. Romain is derde, maar heeft het gevoel dat hij kan koersen en voor meer kan gaan."