• home
 • video
 • pas verschenen

  Goedele Wachters wordt even "Karla Vannieuwkerke" in Vive le Vélo

  Goedele Wachters mocht even op de presentatiestoel plaatsnemen.

  Goedele Wachters was gisteren samen met kersvers bondscoach veldrijden Sven Vanthourenhout te gast in Vive le Vélo. Een ideaal moment om de presentatie eens uit handen te geven dacht Karl Vannieuwkerke. Maarten Vangramberen bleef wel in z'n rol en voelde ritwinnaar Bauke Mollema aan de tand. Bekijk hieronder de beste fragmenten uit Vive le Vélo van gisteravond.

  Wachters: "Ik zal even Karla Vannieuwkerke uithangen"

  Karl Vannieuwkerke was gisteravond wel in voor een experimentje. Hij stond z'n presentatiestoel met plezier even af aan Journaalanker Goedele Wachters en kroop in de huid van gast. En Goedele, die had het duidelijk naar haar zin als presentatrice.

  Wachters als reporter in de Tour van 2003...

  De Tour is geen onbekend terrein voor Goedele Wachters. In 2003 trok ze zelfs als reporter naar Frankrijk om stukken te maken in de rand van het Tourcircus. En dus werd gisteravond nog eens een reportage uit het archief opgediept.

  ...en als interviewster van John Kerry in 2017

  Ook gisteren trok Goedele Wachters met de microfoon rond in het Tourcircus. Ze kreeg zowaar John Kerry, voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, te pakken. Die zag wel gelijkenissen tussen de Tour en politiek. "Het gaat ook op en neer."

  En een fietstochtje met Goedele zou de Amerikaan zeker niet afslaan.

  Mollema: "Dacht toch even dat ze me nog zouden inhalen"

  Bauke Mollema beleefde gisteren met zijn ritwinst een hoogdag in zijn wielercarrière. Al sloeg de twijfel toch toe toen de achtervolgers gevaarlijk dicht kwamen in de finale. "Ik dacht: "Ze zullen me toch niet meer inhalen?"", zei de Nederlander aan tafel bij Maarten Vangramberen.

  Gaat de Nederlander vanaf nu voluit voor ritzeges in grote rondes? "Het kriebelt zeker om nog eens voor een klassement te gaan. De komende jaren wil ik 2 grote rondes per jaar rijden. Eén als vrijbuiter, één voor het klassement."

  Barguil: "Ik geef nooit op, dat is mijn temperament"

  Met een ritzege én de bolletjestrui is Warren Barguil aan een uitstekende Tour bezig. En dat ondanks een resem tegenslagen de voorbije jaren. "Ik geef nooit op, dat is mijn temperament. Het temperament van een Bretoen", zegt de Fransman.

  "Op het podium staan in Parijs zou buitengewoon zijn. Dan zou m'n Tour echt geslaagd zijn."

  Bekijk de volledige afleverig van Vive le Vélo