• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Wellens geeft op: "Nu eerst focussen op herstel"

  Een teleurgestelde Wellens moest vandaag opgeven met last aan de luchtwegen.

  0 / 0
  Lotto-Soudal blijft op de sukkel. Tony Gallopin en Tiesj Benoot strandden alweer in de ontsnapping en Tim Wellens moest vandaag noodgedwongen de strijd staken. "Ik hoopte de rustdag te halen, maar ik voelde al snel dat dat er niet in zat", reageert Wellens.

  Wellens: "Ik hoopte dat het vandaag ging beteren"

  Met Tim Wellens ging het de afgelopen dagen van kwaad naar erger. Zijn lijdensweg eindigde vandaag. Hij gaf na 20 kilometer op. "Ik had nochtans een goede nacht achter de rug en was koortsvrij opgestaan. Ik hoopte de rit vandaag ongeschonden door te komen en dan zou de rustdag beterschap gebracht hebben."

  "Toen ik de rit begon voelde ik echter al snel dat het een lange dag ging worden. Na 20 kilometer heb ik dan ook noodgedwongen moeten opgeven. Ik wilde niet zomaar opgeven hier in de Tour, maar ik was helemaal leeg gereden. Spijtig, want ik ben met verwachtingen naar Frankrijk gekomen en die heb ik niet kunnen inlossen", besluit hij.

  Ploegdokter Bingé: "Tim was te ziek"

  "Gisteren al voelde Tim zich niet tiptop. In de rit naar Rodez zat hij gedurig achterin, maar uiteindelijk herstelde hij 's avonds goed. Na een goede nachtrust hoopten we dat hij de etappe van vandaag ging doorkomen en zo de rustdag kon halen", legt ploegdokter Bingé uit.

  "Tim sukkelt met de bovenste luchtwegen. Als topsporter in conditie kamp je ook met een lagere immuniteit en dan is het kleinste euvel soms genoeg om je onderuit te halen. Ook Roelandts kloeg al over dezelfde last in de luchtwegen, dus het zal een beetje binnen het team circuleren. Logisch dat Tim ontgoocheld is, maar hij moet zich nu focussen op zijn herstel."

  Benoot: "Mollema was indrukwekkend"

  Benoot trok alweer in de aanval, maar het mocht ook vandaag niet baten. Hij finishte op een 11e plaats. "We moesten veel geven om weg te geraken. Het tempo lag steeds erg hoog en zo bleef er nog een groep van 9 renners over. Mollema ging onverwacht aan in de finale, maar hij reed wel echt indrukwekkend."

  "Ik werkte nog voor wat ik waard was om Gallopins kansen op ritwinst gaaf te houden. Ik denk wel dat ik er het maximum heb uitgehaald vandaag. De meer ervaren mannen zoals Gallopin en Ulissi tonen zich in zo'n fases als vandaag sterker dan ik, dus ik moet nog groeien. Hopelijk kan ik me nog eens tonen in deze Tour", aldus Benoot.

  Gallopin: "Hopelijk komt er nog een vervolg hierop"

  Ook Tony Gallopin kon de ritwinst van Mollema niet meer verhinderen. "Hoedje af voor zijn prestatie. Hij was gedurende de hele etappe de motor van de ontsnapping en dan rijdt hij nog eens zo'n finale. Ik probeerde nog met mijn medevluchters om terug te komen maar we waren eraan voor de moeite. Jammer, maar hopelijk kan ik nog een vervolg breien aan deze prestatie volgende week", reageert de Fransman.