• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Périchon waagt zich aan reuzenslalom op weg naar de top

  Périchon rijdt zigzag naar de top.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De steile Col de Peyra Taillade (1e categorie) inspireerde Pierre-Luc Périchon tot een nieuwe klimtechniek: al zigzaggend baande hij zich een weg naar de top. De prijs voor de creativiteit gaat vandaag alvast naar de Fransman.

  Al zigzaggend naar de top

  Jean-Luc Périchon mag dan wel geen grootse klimmer zijn, over creatief vernuft beschikt hij des te meer. Om de steile stukken van de Col de Peyra Taillade (1e categorie) te overwinnen, zigzagde hij zich een weg naar omhoog.

  Op het eerste zicht lijkt het misschien dat Périchon aan het einde van zijn Latijn zit en hulpeloos over de weg zwalpt, maar niets is minder waar. Een nieuwe rage in het peloton? De prijs van de creativiteit kan de Fransman vandaag al niet meer ontglippen.