• home
 • video
 • pas verschenen

  Valgren over interview: "Houding was niet goed, maar ben verkeerd begrepen"

  Fabio Aru is niet langer leider in de Tour.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Rommelt het bij Astana? Michael Valgren Andersen gaf gisteren een opmerkelijk interview nadat ploegmaat Fabio Aru zijn gele trui was kwijtgespeeld. "Ik bedoelde gewoon dat het misschien niet slecht was om de trui te verliezen", zegt de Deense Astana-knecht vandaag aan Sporza.

  Interview gisteren: "Trui verloren? Dat is goed"

  Michael Valgren Andersen stond na de aankomst in Rodez NBC te woord. "Waarom Aru zo ver zat? Vraag het aan hem", reageerde de Deen nogal bitsig.

  "Fabio heeft niet te veel aan ons gezegd. Ik probeerde hem naar voren te brengen, maar hij bleef niet in mijn wiel. Dan is het moeilijk. Hebben we de trui verloren? Dat is goed."

  Interview vandaag: "Mensen denken nu dat ik Fabio niet mag"

  Vanmiddag probeerde Michael Valgren Andersen de schade wat te beperken bij Sporza. "Mensen denken nu dat ik Fabio niet mag. Ik wou gisteren gewoon zeggen dat het misschien niet slecht was om de trui te verliezen."

  "We hebben misschien niet het sterkste team om de koers te controleren. Daarvoor was het niet slecht om de trui kwijt te spelen. Maar dat was natuurlijk niet bewust en 25 seconden is veel, maar het is nu zo."

  "Er komen nog ritten waarin Fabio tijd kan terugpakken. Als je als leider aanvalt, dan volgt iedereen je. In het shirt van Astana moet Sky controleren. En daar kan hij van profiteren."

  "Dat wou ik gisteren zeggen. Mijn houding was niet goed, maar het was net na de rit en ik werd verkeerd begrepen. Ik werk altijd goed voor de ploeg."

  "We doen ons best, maar dit is de Tour"

  Over het debacle gisteren in Rodez: "We hebben Fabio niet in een goeie positie afgezet. We hebben als ploeg een fout gemaakt en dat moeten we opvolgen. We doen ons best, maar dit is de Tour en het is niet gemakkelijk. Soms heb je een slechte dag."