• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegbaas over uitlatingen papa Quintana: "Dubbel was gezamenlijke beslissing"

  Nairo Quintana lijkt in deze Tour Froome en co niet te kunnen bedreigen.

  Eusebio Unzué, de ploegbaas van Movistar, heeft bij Cycling Weekly gereageerd op de uitlatingen van Luis Quintana, de vader van Nairo. "Movistar is mijn zoon aan het opbranden", zegt papa Quintana. "Soms zijn de verwachtingen te hoog", countert Unzué.

  "Parijs is nog ver"

  Luis Quintana haalde vrijdag op een Colombiaans televisiestation fel uit naar Movistar. De dubbel Giro-Tour lijkt zijn zoon niet goed te bevallen en papa Quintana legt de verantwoordelijkheid bij de ploegleiding.

  "Ik ga er niet te veel over zeggen", reageerde ploegmanager Eusebio Unzué bij Cycling Weekly. "Met alle respect, maar ouders zeggen dingen die ingegeven zijn door emoties en staan soms ver van de realiteit."

  "We hebben onze gedachten samengelegd over een mogelijke dubbel. En Parijs is in deze Tour nog ver. We hebben de voorbije dagen al een andere Nairo gezien", zegt Unzué over zijn poulain, die 8e staat op 2'22" van Chris Froome.

  "In 2018 weer de dubbel? Waarom niet?"

  "Nairo heeft al 8 grote rondes gereden. Hij won er twee (Giro in 2014 en Vuelta in 2016), werd drie keer tweede, behaalde een derde en vierde plaats en moest één keer opgeven. We deden dus altijd mee voor de eindzege", gaat Unzué verder.

  "Soms verwacht men meer van hem, maar Nairo is nog maar 27 jaar, zoals Bardet, Aru en Pinot. Hij staat er al jaren. In de Giro pakte hij bijna de eindzege, maar hij verloor de slottijdrit tegen Tom Dumoulin, een klepper tegen de klok."

  "Of Nairo in 2018 weer zal dubbelen? Waarom niet? Ik ben ervan overtuigd dat iemand dat in de komende jaren nog eens zal proberen. Als je goed kunt recupereren, dan kan het. Het is mentaal zwaarder dan fysiek."