• home
 • video
 • pas verschenen

  Papa Quintana: "Movistar is mijn zoon aan het opbranden"

  Nairo Quintana maakt voorlopig geen aanspraak op een podiumplaat.

  Het is (voorlopig) niet de Tour van Nairo Quintana. De Colombiaanse berggeit staat pas 8e in het klassement, op 2'07" van leider Fabio Aru. "Hij had na de Giro de Tour niet meer mogen rijden", foetert zijn vader bij een Colombiaans radio- en televisiestation.

  Nairo Quintana: "Volgend jaar focus op de Tour"

  Nairo Quintana (Movistar) werd in de voorbije Giro pas in de afsluitende tijdrit uit de roze trui gereden en trok enkele weken later ook met klassementsambities naar de Tour. Maar de dubbel Giro-Tour pakte niet goed uit voor de Colombiaan.

  "Het is me niet goed bevallen. Volgend jaar zal ik me weer vooral op de Tour focussen en dan zal ik beter voor de dag komen", liet Quintana in de Pyreneeën optekenen.

  Vader Quintana: "Desorganisatie bij de ploeg"

  Luis Quintana, de vader van Nairo, droeg bij een Colombiaanse zender dezelfde boodschap uit, maar deed dat in iets hardere bewoordingen.

  "De Giro was normaal een voorbereidingskoers op de Tour, maar Nairo moest uiteindelijk voor een klassement gaan", legt vader Quintana uit. "Dat was de verkeerde beslissing."

  "Na die Giro had men Nairo nooit naar de Tour mogen laten gaan. De directie van Movistar is mijn zoon aan het opbranden."

  "Ik denk dat ploegmanager Unzue vergeten is hoe hij een ploeg moet leiden. De desorganisatie bij de ploeg is compleet."