• home
 • video
 • pas verschenen

  Visbeek, ploegleider Sunweb: "Eindelijk komt Warrens talent bovendrijven"

  Barguil voelt zich goed bij Sunweb.

  Aike Visbeek was als ploegleider van Sunweb in zijn nopjes na de overwinning van zijn Franse poulain, Warren Barguil. Nadat Barguil zijn overwinning vorige week nog in extremis kwijtspeelde aan Uran knoopt Sunweb nu tóch aan met een zege. "Een ongelooflijk scenario", reageert hij.

  "Een groot compliment voor de ploeg"

  Voor vandaag oogde de balans van Sunweb redelijk mager in deze Tour. Sprinter Michael Matthews kon tot nog toe niet optornen tegen de hegemonie van Marcel Kittel, en Warren Barguil liet zich de ritzege vorige week afsnoepen door Rigoberto Uran. Vandaag was het dan toch prijs voor Sunweb en Barguil: de Fransman reed de hele dag in de aanval en klopte zijn kompanen in de sprint.

  Ploegleider Aike Visbeek stak zijn vreugde niet onder stoelen of banken. "Ongelooflijk wat Warren hier klaarspeelt. Zo'n ritzege op 14 juli, dat maakt het voor hem nóg specialer. Afgezien van de woelige openingsfase bleef hij heel rustig. Deze zege is een groot compliment voor hem en voor de ploeg in zijn geheel", reageerde Visbeek.

  "Bolletjestrui gaf veel vertrouwen"

  "We wilden Warren graag in de ontsnapping vandaag. Dat was ons eerste doel. Op die manier kon hij punten sprokkelen voor de bergtrui en eventueel ook voor de ritoverwinning gaan. Die bolletjestrui gaf hem sowieso al veel vertrouwen", gaat Visbeek verder.

  "Warren heeft temperament, maar uit zich nu op de goede manier"

  Na een aanpassingsperiode lijkt Barguil zich eindelijk als een vis in het water te voelen bij Sunweb. "Het is een impulsieve maar hartstochtelijke jongen die vlot omgaat met al zijn ploegmaats. Temperament heeft hij des te meer, maar eens je dat in de hand hebt loopt alles vanzelf. Het heeft even geduurd maar dat was het zeker waard."

  "De cultuurschok toen hij naar Sunweb kwam was natuurlijk groot. Wij Nederlanders zeggen telkens waar het op staat, en tegelijk verwachtten de mensen meteen grote dingen van Warren. Hij eiste te veel van zichzelf en keek alleen maar naar het resultaat. Nu weet hij dat wij veel meer kijken naar het professionalisme dat hij aan de dag legt. En dat is er zeker en vast", aldus een tevreden Visbeek.

  "Morgen kan Matthews zijn slag slaan"

  De rit naar Rodez morgen belooft spektakel op het einde, en de knik in de finale brengt punchers zoals Matthews als favorieten naar voor. "Ik zie nog wel andere kandidaten maar Van Avermaet en Matthews zijn voor mij de grootste kanshebbers", besluit Visbeek.