• home
 • video
 • pas verschenen

  Porte over Tour-organisatie: "Zouden ze hun kind de Mont du Chat laten afdalen?"

  Richie Porte moest de Tour zondag verlaten.

  Richie Porte heeft fel uitgehaald naar de organisatie van de Ronde van Frankrijk. De Australiër kwam zondag zwaar ten val in de afdaling van de Mont du Chat. De BMC-kopman zit vooral in met Daniel Martin, die hij meesleurde in zijn tuimelperte.

  De zonen en dochters van de koersdirectie

  Richie Porte moest vorige zondag de Tour de France verlaten. Porte, op papier de grootste uitdager van Chris Froome, kwam in de afdaling van de Mont du Chat spectaculair ten val. De Australiër brak zijn sleutelbeen en bekken bij de zware smak.

  In een gesprek met onder meer Cyclingnews stelt Porte zich steeds meer vragen bij het decor van zijn valpartij, de gevaarlijke afdaling van de Mont du Chat.

  "Zouden de koersdirecteuren hun zonen of dochters zo'n afdaling laten doen en zouden ze zich daar goed bij voelen?", vraagt Porte zich af. "Ik ben er niet zeker van."

  Over Martin: "Ik voel me er heel slecht over"

  Richie Porte sleurde Daniel Martin mee in zijn val. "Daar voel ik me het meest schuldig over", zegt Porte. De kopman van Quick-Step Floors liep wel geen al te zware verwondingen op en kon zijn tocht voortzetten.

  "Maar ik voel me er heel slecht bij. Ik denk dat die val hem waarschijnlijk een podiumplaats zal kosten en dat doet pijn."