• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Zigzaggen naar boven, want helemaal choco"

  De Gendt koos alweer voor de aanval.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  De Gendt koos alweer voor de aanval.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Thomas De Gendt waagde opnieuw zijn kans, maar bleek niet opgewassen tegen het geweld van de favorieten. Serge Pauwels spaarde zich dan weer met het oog op morgen en zag een Froome die "wat minder is dan andere jaren." Ook Tiesj Benoot heeft nog plannen in deze Tour.

  Een gebrek aan inzet kan je Thomas De Gendt niet verwijten in deze Tour, maar voorlopig krijgt hij geen loon naar werken. "Het is volledig anders dan vorig jaar. Toen waren we al 3 of 4 keer vooruit gebleven en nu geven ze ons zo weinig ruimte. Ik heb gedaan wat ik moest doen, ik moest versnellen op die klim", zegt De Gendt.

  "Maar ik kon het tempo niet tot helemaal boven aanhouden en uiteindelijk kon Cummings dat ook niet. Het was een heel lastige etappe, we hebben al heel wat kilometers in de benen en dan is zo’n finish redelijk lastig."

  "Die laatste 400 meter waren niet overdreven, Maar als je helemaal choco bent, dan moet je zigzaggen tot boven en dan is het stampen tot aan de finish."

  Mogen we ook morgen nog iets van De Gendt verwachten? Ik hoop het wel, maar denk het niet. We hebben nog de hele nacht om te recuperen. Hopelijk zijn de benen morgen niet al te slecht."

  Pauwels: "Dacht dat ik een mooie uitslag kon rijden"

  "Op de Port de Balès reed Kirijenka een heel strak tempo en bleef er niet veel volk meer over. Toen Barguil samen met Contador ging, zag je dat veel renners geen versnelling meer hadden. Er konden nog 10 à 12 renners volgen en de rest moest eigen tempo rijden", doet Pauwels het verhaal van de rit.

  "Ik zat in een achtervolgende groep en aan de voet van de Peyresourde kwam ik aansluiten met Betancur. Maar toen versnelden ze vooraan en in die groep met Froome heb ik dus niet meer gezeten."

  Pauwels werd uiteindelijk 18e op 4'36" van Aru. "Ik dacht dat ik een mooie uitslag kon rijden, misschien top 10 maar daar moet je natuurlijk voor vechten. Op een bepaald moment was het beter om me te sparen voor morgen, maar tegen dat het tijd was om te sparen zat ik al op de top van de Peyresourde. M’n conditie is goed, jammer dat Cummings geen vrijgeleide kreeg, anders had het er mooi uitgezien voor hem."

  "Froome is toch wat minder dan andere jaren"

  Dat Froome het geel verspeelde, is volgens Pauwels niet noodzakelijk slecht voor de Brit. "Ik denk dat het op zich geen slechte tactiek was van Sky om voor de etappe te gaan. Als Froome man tegen man verliest tegen Aru, dan zou Aru bijna sowieso de gele trui nemen en dan is het aan Astana om te controleren. Op zich is dat geen slechte zet."

  "Iedereen deed altijd alsof de Tour al binnen was voor Froome , maar dat is niet het geval, al denk ik dat hij er nu misschien wel beter voor staat omdat de druk nu meer bij Astana ligt."

  "Froome is de beste tijdrijder, maar er zijn nog wel wat ritten voordien. Als hij vandaag vertrouwen geeft aan zijn ploeg en het dan niet kan afmaken, dan is hij toch wat minder dan andere jaren."

  Benoot: "Houd de komende dagen in het achterhoofd"

  Tiesj Benoot was de beste Belg op de 17e plaats, net voor Serge Pauwels. "Ik heb overal m’n eigen tempo gereden en ben nergens over de limiet gegaan. Zo heb ik er nog veel kunnen oprapen op het einde."

  "Het was een lastige rit, maar het gevoel is goed. Ik wou proberen mee te zijn, maar ze reden al vroeg weg op het vlakke. We hadden Thomas mee, maar Sky bleef rijden."

  "Ik begrijp ook echt niet waarom. Het is raar dat ze rijden als de hoogst geklasseerde in de kopgroep op een uur staat. Hopelijk krijgen we eens wat meer vrijheid en ben ik mee."

  "Als ik vandaag echt à bloc ga, ben ik misschien een minuut sneller, maar dan kom ik ook volledig scheel over de finish en dan is het misschien morgen gedaan. Ik houd de volgende dagen in het achterhoofd. Als ik dan echt voor de overwinning kan meestrijden, ga ik voluit."